Danske ishockeyherrer taber i ny landstræners debut

Danske ishockeyherrer taber i ny landstræners debutProfimedia
Svenskeren Mikael Gath led et nederlag i sin første kamp i spidsen for de danske ishockeyherrer.

I åbningskampen ved Deutschland Cup tabte danskerne 1-4 til værtsnationen Tyskland, efter at tyskerne afgjorde kampen med tre scoringer i tredje periode.

I resten af turneringen venter der kampe mod Slovakiet og Østrig for Danmark. Slovakkerne fik en god start med en sejr på hele 7-1 over østrigerne.

Første periode mellem Danmark og Tyskland endte uden scoringer, og der skulle da også lidt tilfældigheder til, før der kom gang i løjerne.

Efter et godt opbygget angreb havnede pucken hos Leo Pföderl, som med højre skøjte bugserede den i nettet til 1-0.

Det fik tilskuerne i Landshut til at strække armene i vejret, men de kom ned igen kort efter. Inden perioden var omme, havde den tidligere NHL-spiller Patrick Russell udlignet. Danskerens afslutning sneg sig forbi den tyske målmand.

1-1 var stillingen, indtil der manglede godt syv minutter af træningskampen. Så smækkede Colin Ugbekile ellers pucken op i hjørnet fra lang afstand og sendte Tyskland på sejrskurs.

I de sidste minutter blev sejren slået fast med scoringer af Alexander Ehl og Maximilian Eisenmenger, og Gath har stadig sine første point til gode efter at have taget over for Heinz Ehlers.

Deutschland Cup så første gang dagens lys i 1987 og er kun med tre undtagelser blevet spillet hvert år lige siden.

De danske kvinder deltager også og tabte tidligere torsdag 0-8 til Finland. Det var kvindelandsholdets andet nederlag på to dage.