NHL round-up: Lafreniere blev helten for Rangers, og Dallas lavede syv mål i special-teams

NHL round-up: Lafreniere blev helten for Rangers, og Dallas lavede syv mål i special-teamsPhoto by Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rangers fastholdt den gode sæsonstart, med et sent comeback. Dallas viste vigtigheden af at have et godt special-teams.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4-3 (SO)

New York var stadig uden flere profiler, men det lykkedes med lodder og trisser, at fastholde deres fornemme sæsonstart, da Columbus blev besejret efter straffeslag.

Det tidligere førstevalg i draften, Alexis Lafreniere, blev dagens mand i skysovs, med to scoringer i regulær, og samtidigt var canadieren den eneste der kunne score på straffeslag.

Udligningen til 3-3, faldt med 11 sekunder tilbage.

Justin Danforth, Adam Fantilli og Sean Kuraly scorede for Columbus, som tabte for femte gang i træk. Gæsterne var foran 1-0, før Chris Kreider udlignede for Rangers, og i anden periode vendte de 1-2 til 3-2 på blot 19 sekunder.

Erik Gudbranson havde to assists, og Elvis Merzlikins afsluttede med 37 redninger. For Rangers havde Jonathan Quick 26 redninger.

Minnesota Wild - Dallas Stars 3-8

Special-teams afgør kampe, lyder en kliché, men for Dallas Stars blev det sandheden mod Minnesota Wild. Hele syv mål blev sat ind i special-teams – fem i powerplay, og to i undertal.

Jason Robertson og Wyatt Johnston lavede hver to mål og en assist, Matt Duchene lavede et mål og en assist, og Miro Heiskanen lavede tre assists for Dallas. Holdet har nu vundet tre kampe i træk, bl.a. 3-2 over Winnipeg Jets og Nicolaj Ehlers i lørdags. Jake Oettinger lavede 23 redninger.

Brandon Duhaime, Vinni Lettieri og Mats Zuccarello scorede for Minnesota, som har tabt tre kampe i træk og syv ud af de sidste ni. Marc-Andre Fleury lavede 29 redninger.

Minnesota havde stadig en teoretisk chance for at vende opgøret på hovedet inden tredje periode, men to mål på lige over to minutter fra Jason Robertson, slukkede lyset hos hjemmeholdet.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-1

Frank Vatrano scorede to gange i første periode, og Anaheim Ducks slog San Jose Sharks med 4-1 natten til mandag.

Mason McTavish og Radko Gudas scorede også, John Gibson lavede 25 redninger, og Ducks sluttede en stime på to nederlag og vandt for syvende gang i ni kampe.

Luke Kunin scorede for Sharks, mens Mackenzie Blackwood reddede 40 gange for Sharks, der er kommet hæsligt fra land i den nye sæson. Klubben fra det vestlige USA, har kun vundet to kampe ud af 15, og er statistisk det dårligste hold i NHL.

Inden tredje periode var der liv i kampen, da Ducks blot var foran med 2-1. To hurtige scoringer i starten af sidste periode, det ene i powerplay, tippede kampen over til hjemmeholdets fordel.

Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 2-5

Conor Garland, Dakota Joshua og Brock Boeser lavede hver et mål og en assist, og Vancouver Canucks rejste sig efter et nederlag aftenen før og slog Montreal Canadiens med 5-2, i nattens canadiske møde.

Ingen af holdene fik hul på bylden i første periode, som ikke var værd at skrive hjem om.

Vancouver tog teten fra starten af anden periode, og var foran 3-0 efter 40 minutter.

Michael Matheson reducerede i powerplay, og så skulle vi helt frem til slutningen af kampen, før de næte mål faldt. Montreal trak målmand Jake Allen ud, og så kunne Boeser score i tomt mål. Canadiens svarede tilbage, blot for at se endnu et mål gå ind i det tomme mål, til slutresultatet 2-5.