Arizona Coyotes kan være på vej til Utah fra næste sæson: NHL har to kampprogrammer klar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Arizona Coyotes kan være på vej til Utah fra næste sæson: NHL har to kampprogrammer klar
Arizona Coyotes kan være på vej til Utah
Arizona Coyotes kan være på vej til Utah Photo by Derek Cain / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rapporter fra pålidelige kilder antyder, at Arizona Coyotes måske snart pakker deres tasker, og indstiller bussens GPS til Salt Lake City i Utah, måske endda allerede fra næste sæson. Det skriver det amerikanske medie ESPN.

Mens NHL udadtil fastholder ønsket om at have et hold i Arizona, svæver tvivlen over Coyotes' planer om at opføre en ny arena i Phoenix.

Ifølge indersidere har ligaen udarbejdet en nødplan, der indebærer at sælge Arizona Coyotes til Ryan og Ashley Smith, der er ejere af NBA holdet Utah Jazz.

Denne plan vil indebære en flytning af holdet til Salt Lake City. I forventning om denne ændring har NHL endda udarbejdet to separate kampprogrammer til den kommende sæson - et med Coyotes i Arizona og et andet med holdet baseret i Utah.

Spekulationer antyder, at en officiel meddelelse om flytningen kan lande allerede denne måned. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom sådanne planer aktivt overvejes, er de endnu ikke fastlagt. Enhver flytning ville kræve godkendelse fra NHL's bestyrelse, som er planlagt til at samles i juni.

Coyotes-organisationen, såvel som NHL, har holdt tæt om disse rapporter. Spillerne synes også at være uvidende om situationen og må ty til diverse nyhedsmedier for opdateringer.

Arizona Coyotes spiller deres hjemmekampe i Mullett Arena, en lidet flatterende hal med plads til blot 5.000 tilskuere siden 2022-23-sæsonen. Hallen er en del af campus for Arizona State University. 

Holdets søgen efter et permanent hjem har været igang siden holdet stod over for konkursproblemer i 2009.

Hvis flytningen går igennem, vil den involvere en række transaktioner, herunder NHL's køb af Coyotes fra holdets nuværende ejer Alex Meruelo, efterfulgt af salget af holdet til Smith-familien.

Den samlede værdi af disse transaktioner estimeres at være omkring 1,3 milliarder danske kroner, hvor NHL's andre 31 ejere vil modtage en del af provenuet.

For Salt Lake City er udsigten til et NHL-hold blevet mødt med stor entusiasme, hvor lokale politikere viser støtte til opførsel af en NHL-arena og et underholdningsdistrikt. Mens Delta Center, der er hjemsted for Utah Jazz, sandsynligvis vil blive et midlertidigt spillested for det flyttede hold, ville der være behov for betydelige renoveringer der for at imødekomme NHL-standarder permanent.

Den seneste NHL-flytning fandt sted i 2011, da Atlanta Thrashers flyttede til Winnipeg. Nu, over et årti senere, kunne ligaen være på kanten af endnu en betydelig ændring, der omformer det professionelle hockeylandskab i årene fremover.

Coyotes har været i Arizona siden 1996, efter at være blevet flyttet fra Winnipeg. Fra 1996 til 2014 gik holdet under navnet Phoenix Coyotes, men navnet blev siden ændret til det nuværende Arizona Coyotes.

Holdet draftede danske Mikkel Bødker i 2008, som nummer otte i draften. Bødker spillede i Coyotes frem til 2016, hvor det blev til 445 kampe, 80 mål og 111 assists.