Ikasts håndboldkvinder sikrer sig grundspillets tredjeplads med sejr over Skanderborg

Ikasts sikrede sig en tredjeplads over Skanderborg
Ikasts sikrede sig en tredjeplads over SkanderborgMarino Bobetic/Unsplash
Både første-, anden- og tredjepladsen ligger fast før sidste spillerunde i håndboldkvindernes grundspil.

Efter at Odense og Team Esbjerg tirsdag satte sig endegyldigt på de to øverste pladser, fulgte Ikast Håndbold onsdag op og sikrede sig den tredjebedste plads.

På sin stærke hjemmebane vandt de midtjyske håndboldkvinder 35-24 over bundholdet Skanderborg og kan ikke længere røres af konkurrenterne bagfra.

Tredjepladsen betyder, at Ikast tager et point med over i slutspillet, mens Odense og Esbjerg begge medbringer to af slagsen til turneringens næste fase.

Ikast spillede sig et stort skridt tættere på tredjepladsen ved at slå København stort i lørdagens direkte duel om topplaceringen.

Og onsdag fulgte holdet så op på succesoplevelsen ved at hente hjemmesejr nummer 11 af 12 mulige i sæsonen.

Sarah Iversen, Ingvild Bakkerud og Trine Mortensen tog ansvar i indledningen, hvor Ikast hurtigt opbyggede en føring på 10-4.

Alt tydede på en forventet hjemmesejr til storfavoritten, men et par gode målstimer fra gæsterne mod slutningen af halvlegen reducerede Ikasts pauseføring til tre mål.

Men var der pludselig opstået tvivl om udfaldet, blev den fuldstændig aflivet i begyndelsen af anden halvleg.

Her lavede værterne de første seks mål og begravede Skanderborg fuldstændig. Skanderborg skal som næstsidst kæmpe for overlevelse i kvindernes nedrykningsspil, mens Ikast kan drømme om medaljer.

Den vigtige fjerdeplads, der ligeledes sikrer et point i slutspillet, tilhører før sidste runde København Håndbold, som onsdag spillede 25-25 mod Aarhus United, mens Viborg HK tabte med tre mål til Nykøbing F. Håndboldklub.

Aarhus United havde mulighed for at sikre sig den sidste slutspilsplads, men nederlaget betyder, at HH Elite fortsat kan nå den i sidste runde. Et point adskiller de to hold.