Barcelona-keeper har aldrig været bedre end nu: "Jeg er begyndt at gå tidligere i seng"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Barcelona-keeper har aldrig været bedre end nu: "Jeg er begyndt at gå tidligere i seng"

Tidligere sengetider har hjulpet målmand til stjernestatus
Tidligere sengetider har hjulpet målmand til stjernestatusProfimedia
I Niklas Landin har det danske håndboldlandshold i en årrække rådet over en af verdens bedste målmænd. Men selv de bedste har ind imellem en dårlig dag, og så er det altafgørende, at afløseren er klar til at overtage.

Det har Emil Nielsen været under EM.

For første gang er den 26-årige målmand del af en målmandsduo ved en seniorslutrunde, og han har ikke skuffet de mange, der har store forventninger til manden fra Barcelona.

"Han har jo været en dygtig målmand længe, men han er blevet mere moden", siger landsholdets målmandstræner, Michael Bruun.

"Han har altid haft en god intuition og været god til at placere sig. Det er han blevet endnu bedre til. Det er den største forskel, jeg ser, i forhold til tidligere", lyder det.

Emil Nielsen har måttet vente tålmodigt på sin slutrundechance, mens først Jannick Green og siden Kevin Møller stod forrest i køen til at blive Landins makker.

Han tog fra Aarhus til Skjern og videre derfra til Nantes i Frankrig, inden han blev headhuntet af Barcelona, en af verdens bedste klubber. Her har han spillet så stærkt, at der efterhånden ingen vej var udenom ham.

"Umiddelbart tror jeg aldrig, at jeg har været bedre end nu", siger Emil Nielsen.

"Man siger jo, at målmænd ligesom rødvin bliver bedre med tiden. Det har helt klart noget at sige, at jeg er blevet ældre. Jeg har også udviklet mig menneskeligt, og samtidig træner vi absurd hårdt i Barcelona."

"Det har hjulpet mig, at jeg er kommet ind i sådan et miljø. Jeg træner hver dag med mange af de bedste spillere i verden, og det er en af ingredienserne til succes."

Landstræner Nikolaj Jacobsen fremhæver, at Nielsen er blevet bedre til at forberede sig til kampe og træning, men vil ikke uddybe, hvad man skal lægge i det.

Emil Nielsen har selv et bud.

"Da jeg flyttede til udlandet, måtte jeg lære at stå mere på egne ben. Det er en naturlig modning, der er sket."

- Jeg er stadig den samme spiller og person, men jeg er nok blevet bedre til at komme ordentlig tid i seng og gøre de ting, der skal til. Ting som man lærer, når man bliver voksen", siger Emil Nielsen.

For Michael Bruun er det ikke overraskende, at målmanden i dag er blandt de bedste i verden.

Talentet har nemlig altid været der. Nu har han krydret det med den erfaring, man kun kan få med alderen.

"Målmænd topper ofte lidt senere end mange andre. Det er en position, hvor erfaring og kendskab til skytterne betyder enormt meget", siger Michael Bruun.

Før kampen mod Norge søndag aften er Emil Nielsen noteret for en redningsprocent på 41.