Champions League topscorer fra GOG står foran mulig slutrundedebut

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Champions League topscorer fra GOG står foran mulig slutrundedebut

Champions League topscorer fra GOG står foran mulig slutrundedebut
Champions League topscorer fra GOG står foran mulig slutrundedebutProfimedia
Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget 19 spillere til EM-slutrunden for herrer, der i januar spilles i Tyskland.

Det er en trup med en lang række rutinerede kræfter og en enkelt mulig slutrundedebutant.

Højrebacken Emil Madsen er en del af truppen og står dermed foran sin første slutrunde med det danske landshold.

"Emil har spillet fantastisk i GOG i en lang periode. Han har en fantastisk evne til at blive ved med at lave mål. Han har evnen til at gå ind i kortere perioder og aflaste Mathias Gidsel offensivt", siger landstræneren på pressemødet.

Samtidig er Niclas Kirkeløkke også en del af truppen. Venstrehånden fra Rhein-Neckar Löwen kom ind undervejs ved VM-slutrunden i januar, hvor han i angrebsenden primært spillede på fløjen, men i defensiven aflastede Mathias Gidsel.

"Niclas er med som fløjspiller. Den mulighed, vi har fået med Niclas, har vist sig at være en åbenbaring", siger Nikolaj Jacobsen.

"Nu vi har fået mere tid til at arbejde med ham, har det givet angrebet endnu flere muligheder. Og Mathias Gidsel får mere frihed, og vi kan holde ham på banen i kontrafasen, hvor han er rigtig dygtig".

Foruden de små overraskelser har Nikolaj Jacobsen naturligvis udtaget stjerner som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Simon Pytlick, der ellers har døjet med en fodskade de seneste to måneder.

23-årige Pytlick er dog tilbage i fuldt vigør for sin klub, Flensburg-Handewitt.

"Med lidt håb og held får han også et par kampe, inden vi tager afsted til EM. Det var en af de vigtigste figurer ved VM, så det er glædeligt, at han er klar til at spille", siger landstræneren om den unge bagspiller.

I forhold til VM-truppen i januar har Nikolaj Jacobsen skiftet ud på målmandsposten. Barcelona-målmanden Emil Nielsen er tilbage i slutrundesammenhæng.

26-årige Nielsen var med til VM i 2021, men har siden da ikke været med til slutrunderne siden, hvor Kevin Møller og Jannick Green har ageret backup for det klare førstevalg Niklas Landin.

"Emil har stået en helt fantastisk sæson for Barcelona. Han har helt sikkert fortjent at komme med, selv om Kevin Møller specielt den seneste måned har presset ham godt. Det er meget betryggende at tage af sted med to af verdens bedste målmænd", siger Jacobsen om målmandsvalget.

Turneringen afvikles fra 10. til 28. januar.

Danmark er i indledende gruppe med Tjekkiet, Grækenland og Portugal.