Ikast Håndbold tager ny kæmpe skalp i Champions League mod de franske mestre

Ikast Håndbold tager ny kæmpe skalp i Champions League mod de franske mestreJohnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Ikast Håndbold er med i Champions League på et wildcard, men har fået en helt forrygende start på gruppespillet.

Søndag overraskede midtjyderne således stort med en sejr på 36-33 ude over det franske mesterhold, Metz.

Dermed har Ikast maksimum fire point efter to runder, efter at det for en uge siden blev til en 30-26-sejr hjemme over de tredobbelte mestre i turneringen fra Vipers Kristiansand.

Ikast leverede en forrygende første halvleg i Metz og førte 20-17 efter de første 30 minutter efter en meget afklaret og koncentreret indsats i begge ender af banen.

Metz førte 12-11, men efter en helt formidabel periode bragte Ikast sig foran 20-15, inden Metz fik reddet lidt i land.

I anden halvleg skruede Metz op for sit blus, og takket være en stærk Hatadou Sako i buret og en øget skarphed blev Ikasts forspring hurtigt spist, og Metz kom foran 28-27, inden udeholdet igen fandt sporet.

Ud over en mindre god periode i anden halvleg var Ikasts offensiv spækket med idéer i en generelt tempofyldt kamp, hvor fløjspilleren Emma Friis i tillæg var knivskarp.

Den 23-årige herningenser lavede ni mål på ni forsøg og blev kampens topscorer. Ingvild Bakkerud diskede op med otte træffere.

Den tidligere Viborg-profil Kristina Jørgensen holdt især i første halvleg Metz oven vande målmæssigt, da holdet generelt kæmpede med spillet, og hun endte som sit holds topscorer med syv mål.

Anne Mette Hansen lavede seks og Louise Burgaard tre mål for Metz, der endte med at blive pebet fra banen af et stærkt utilfreds hjemmepublikum.