Aalborg Håndbold banker Sønderjyske på halv kraft og topper stadig ligaen

Buster Juul-Larsen i færd med en afslutning i kampen mod Sønderjyske.
Buster Juul-Larsen i færd med en afslutning i kampen mod Sønderjyske.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold ser indtil videre ustoppelig ud i denne sæson.

På udebane mod Sønderjyske tog klubben lørdag sin fjerde sejr ud af fire mulige i herrernes liga og topper dermed tabellen i ensom majestæt.

Flere reserver fik chancen for Aalborg, som ikke så ud til for alvor at spille sig ud. Alligevel endte det med en overbevisende sejr på 32-27.

Særligt i begyndelsen af kampen blev flere bærende spillere sparet, og måske derfor blev spillet en smule rodet.

Nordjyderne lavede en del fejl, som kløgtigt blev straffet af Sønderjyske. Værterne var et halvt skridt foran i de første 10-15 minutter, men så tog Aalborg sig sammen.

Blandt andre Mikkel Hansen og Mads Hoxer kom på banen, og i løbet af ingen tid var Aalborg så komfortabelt foran, at det var svært at se en vej tilbage for Sønderjyske. Ved pausefløjt var nordjyderne i front med 18-12.

Aalborg begyndte dog at sjuske igen i begyndelsen af anden halvleg. Mikkel Hansen smed flere bolde væk, og rytmen i angrebsspillet var tvivlsom.

Men Aalborgs klasse er svær at dyste med.

Niklas Landin diskede igen og igen op med klasseredninger, og det betød, at sejren aldrig var i nærheden af at komme i fare, selv om anden halvleg ikke var specielt køn.

Dermed fik Aalborg en planmæssig forberedelse til den kommende uges Champions League-møde med Eurofarm Pelister fra Nordmakedonien.

Tidligere lørdag vandt KIF Kolding med 33-30 over TMS Ringsted.

I kvindernes liga vandt Nykøbing Falster Håndboldklub med 35-20 over Ajax København, mens Bjerringbro FH og Sønderjyske spillede 33-33.