Aalborgs modstandere var både konkurstruet og vandt mesterskab og CL-sølv i sidste sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Aalborgs modstandere var både konkurstruet og vandt mesterskab og CL-sølv i sidste sæson
Kielce måtte nøjes med sølvmedaljerne i Champions League.
Kielce måtte nøjes med sølvmedaljerne i Champions League.
Profimedia
Aalborg skal på en svær opgave mod Kielce i Polen onsdag aften. Polakkerne skal dog være glade for, at klubben stadig er en europæisk storklub. Klubben var nemlig truet af konkurs i midten af sidste sæson.

Det polske storhold Kielce tager onsdag aften imod danske Aalborg Håndbold i den første gruppekamp i dette års udgave af Champions League. 

Meget tyder på, at det nordjyske hold med de mange danske profiler kommer på en svær opgave onsdag aften. De to hold spillede også mod hinanden i seneste sæson i Champions League. Her vandt Kielce begge opgør. 

Faktisk har de polske giganter vundet samtlige kampe seks kampe mod Aalborg gennem tiden. Niklas Landin, Mikkel Hansen og resten af Aalborg-holdet skal derfor toppræstere, hvis de skal have et godt resultat med hjem til Danmark.

Hvad er Kielce for en klub?

Kielce blev grundlagt i 1965 og har i alt vundet 17 polske mesterskaber, 16 pokaltitler og en enkelt Champions League-titel. Særligt i de senere år har Kielce været altoverskyggende i polsk håndbold. Udover mesterskabet i seneste sæson, så vandt klubben ti mesterskaber i træk fra 2012-2021 og cementerede sin plads som det bedste hold i Polen.

Seneste sæson sluttede næsten helt perfekt for Kielce, der vandt det polske mesterskab. Polakkerne var nemlig også ganske tæt på europæisk succes, da de efter forlænget spilletid i Champions League-finalen måtte se Magdeburg løbe med guldet. 

Selvom sæsonen sluttede godt, så befandt Kielce sig i noget af en krise i efteråret 2022, hvor en storsponsor valgte at stoppe samarbejdet med klubben. Klubben var derfor på renden af konkurs og stod til at miste flere profiler. 

I foråret 2023 lykkedes det dog at finde en ny hovedsponsor i Barlinek Group, som producerer trægulve. Det sikrede Kielce, som nu officielt hedder Barlinek Industria Kielce, at klubben kunne overleve. 

Det kan du læse mere om konkurstruslen her.

Holdet har da også stadig flere stjerner på holdkortet. Spillere som Andreas Wolff, Alex og Daniel Dujshebaev og træner Talant Dujshebaev er stadig at finde i klubben, og de skal onsdag forsøge at gøre det onde ved Aalborg. 

Kampen mellem Kielce og Aalborg starter klokken 18:45, og du kan følge den her.