Forrygende Ikast lægger pres på Esbjerg efter gysersejr over CL-mester

Ikast lægger pres på Esbjerg efter gysersejr over CL-mester
Ikast lægger pres på Esbjerg efter gysersejr over CL-mesterProfimedia
Ikast Håndbold sikrede sig lørdag en flot skalp og en foreløbig andenplads i sin Champions League-gruppe med en dramatisk 32-31-sejr hos Vipers Kristiansand.

Med til historien hører, at den tredobbelte Champions League-vinder inden sidste gruppekamp var sikker på at slutte nummer fire i gruppen, og derfor var motivationen naturligt nok størst hos gæsterne.

Ikast beholder andenpladsen i gruppe B og sikrer sig avancement til kvartfinalerne, hvis Team Esbjerg søndag taber sin udekamp mod det rumænske bundhold Rapid Bucuresti. Vestjyderne tager andenpladsen med bare et point.

Tredjepladsen møder i marts enten ungarske DVSC Schaeffler eller tyske Bietigheim i to playoffkampe om en plads i kvartfinalerne.

Odense sikrer sig en andenplads og avancement til kvartfinalerne, hvis det søndag hjemme bliver til point mod CSM Bucuresti i gruppe A.

Ikast var lørdag konstant efter med et-to mål i første halvleg, hvor midtjyderne præsterede lidt for mange tekniske fejl og lidt for mange tabte dueller med den 43-årige Katrine Lunde i Vipers-buret.

Især de normalt flittigt scorende bagspillere Markéta Jerábková og Ingvild Bakkerud var uskarpe i de første 30 minutter med beskedne et mål på sammenlagt ti forsøg.

Vipers førte 16-14 ved pausen, og selv om Ikast hurtigt fik udlignet i anden halvleg, var billedet indledningsvist lidt det samme i en hektisk åbning.

Værterne fik stresset de midtjyske skytter, og Lunde fulgte op med fine redninger.

Men Kasper Christensen og spillerne havde fået lavet nogle gode justeringer i pausen, og takket være især mange skabte chancer i syv mod seks-spillet og en stribe norske fejl skiftede opgøret karakter.

Ikast tiltvang sig momentum og kom foran 24-21, og det blev fastholdt frem til slutfasen, hvor Vipers dog nægtede at lade sig knække, hvorfor de sidste minutter blev neglebidende.

Fløjspiller Simone Böhmes træffer 23 sekunder før tid viste sig dog at være nok, da Vipers i sit sidste angreb blev presset til en fejlaflevering.