København Håndbold holdt 40 minutter mod Team Esbjerg men kollapsede til sidst

Team Esbjergs norske stjerner funkler i København
Team Esbjergs norske stjerner funkler i KøbenhavnProfimedia
Midterholdet København Håndbold bød i omkring 40 minutter suveræne Team Esbjerg op til dans, men til sidst endte det med en klar favoritsejr.

34-27 vandt førerholdet på udebane efter et par funklede præstationer af de norske stjerner Henny Reistad og Nora Mørk.

Også målvogter Anna Kristensen kom ind og var afgørende efter en første halvleg, hvor ingen af keeperne fik fat i ret meget.

Med sejren har Team Esbjerg nu maksimum 40 point efter 20 kampe i ligaen. Ikast og Odense følger efter med henholdsvis 34 og 32 point efter 19 kampe.

Bo Spellerbergs København Håndbold ligger nummer syv, men i første halvleg lignede det især offensivt et hold fra toppen.

Anført af en meget skarp Stine Jørgensen kom københavnerne foran 15-12, inden Esbjerg fik udlignet til 19-19 ved pausen.

København kom også på 21-19 i anden halvleg, men så knækkede filmen.

Med Reistad som storspillende og fodrap målscorer og Nora Mørk som fantasifuld arkitekt buldrede den vestjyske offensiv mod hjemmeholdets mål, og da Anna Kristensen samtidigt tog fra i den anden ende blev sejren i slutfasen en formssag.

Reistad sluttede på 12 mål og 2 assister, mens Mørk leverede 8 mål og 9 assister. Kristensen leverede 13 redninger.

Kampen var Esbjergs første af tre i denne uge. Torsdag gælder det et lokalopgør mod upåagtede IF92 i pokalen, og søndag går turen til Rumænien og et møde med Rapid Bucuresti i Champions League.