Stor skuffelse: Ikast går glip af Champions League kvartfinale mod Odense

Stor skuffelse: Ikast går glip af Champions League kvartfinale mod OdenseProfimedia
Det bliver ikke et rent dansk møde mellem Odense og Ikast i kvartfinalen af kvindernes Champions League i håndbold. Det står klart efter at Ikast og tyske Bietigheim spillede 31-31 i returmødet i Ikast efter at tyskerne havde vundet den første kamp i 1/8-finalen 29-27.

Håndboldkvinderne fra Ikast kommer ikke til at gøre Team Esbjerg og Odense selskab i kvartfinalerne i Champions League.

Det endte søndag skuffende med et uafgjort 31-31-resultat på hjemmebane mod Bietigheim, der har danske Jakob Vestergaard som træner.

Dermed blev det til et samlet nederlag til det tyske mesterhold på to mål. Bietigheim havde vundet det første opgør på tysk grund med to mål.

Ikast kom ellers bedst fra start i kampen, og en dansk føring på 5-2 gav en tidlig forhåbning om avancement.

Bietigheim åd sig dog ind i kampen og vendte 5-7 til en føring på 11-7 med seks ubesvarede scoringer i træk.

Ikast svarede nogenlunde igen og reducerede til 13-14 fire minutter før pausen. Men der var noget underligt skrøbeligt ved Ikast-holdet, og det kom til udtryk mod slutningen af første halvleg.

Ikast var alt for uskarp med bolden, og det blev til den ene afbrænder efter den anden.

Blandt andre fandt fløjene Line Mai Hougaard og Emma Friis ikke vej til netmaskerne i flere fordelagtige situationer.

Det lignede et mindre sammenbrud i minutterne før pausen for Ikast, som passivt tillod tyskerne at score fire gange i træk og gå til pause med en solid føring på 18-13.

Nu skulle Ikast i anden halvleg hente et samlet tysk forspring på syv mål.

Ikast kom bedre i gang efter pausen. Der var mere hårdhed og energi, men hjemmeholdet havde givet sig selv en alt for stor udfordring.

Bietigheim smed godt nok en del af føringen væk og var to gange foran med to mål ved 24-22 og 26-24, inden Ikast reducerede til 27-28 og for alvor skabte spænding.

Simone Pedersen udlignede til 30-30 med en hammer op i nettaget, inden Markéta Jerábková bragte hjemmeholdet foran 31-30 for første gang i anden halvleg med lidt over et minut tilbage på haluret.

Men Bietigheims Inger Smits udlignede til 31-31, og da Ikast ville give bolden hurtigt op, blev Sarah Iversen dømt for en teknisk fejl.

Med bolden på tyske hænder i de sidste sekunder var hullet for stort, og der var dyb skuffelse af spore hos Ikast-spillerne og træner Kasper Christensen.

Bietigheim skal nu møde Odense i kvartfinalen i Champions League.