Superliga-optakt: Lyngbys skæbne afhænger af tre points i bundgyser mod AaB

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Superliga-optakt: Lyngbys skæbne afhænger af tre points i bundgyser mod AaB
Anfører Marcel Rømer skal forsøge at guide sine tropper til sejr
Anfører Marcel Rømer skal forsøge at guide sine tropper til sejrLars Møller/Ritzau Scanpix
Hvis termen “seks-point kamp” nogensinde skal ydes retfærdighed, så må det næsten være i dag. Kampen mod AaB skal vindes, hvis De Kongeblå skal have muligheden for overlevelse.

Et hurtigt blik på tabellen siger det hele. Sæsonen er på spil for Lyngby og AaB kan eliminere den ene af to modstandere i kampen om nedrykning. Nerverne vil derfor hænge uden på tøjet hos begge mandskaber. Det handler om at finde det rette spændingsniveau, for ikke at blive hæmmet.

Den nuværende stilling i bunden
Den nuværende stilling i bundenFlashscore

Form og indbyrdes opgør

Efter en serie på syv kampe uden nederlag, har nordjyderne tabt de to seneste kampe, inklusiv Pokalfinalen. Nuvel, det var måske en anelse ufortjent og modstanderen i de to kampe har immervæk været FC København og FC Midtjylland.

Værterne fra Lyngby har tabt tre af de seneste fire, blandt andet kampen på Aalborg Portland Park for en måned siden. Nordsjællænderne kommer også ind til kampen med en øretæve i deres seneste kamp. 0-4 stod der på tavlen i sidste spillerunde, efter OB havde været på besøg. Godt nok spillede Lyngby 10 mod 11 i 73 minutter, men 0-4 gør altid ondt på selvforståelsen.

De to klubbers seneste fem indbyrdes kampe
De to klubbers seneste fem indbyrdes kampeFlashscore

AaB har overhånden i de to klubbers indbyrdes opgør. Man skal helt tilbage til første spillerunde i sæsonen 2019/20, for at finde den seneste Lyngby-sejr i en kamp hvor der har været points på spil.

Det siger de to trænere

Freyr Alexandersson til lyngby-boldklub.dk
Freyr Alexandersson til lyngby-boldklub.dkLars Møller/Ritzau Scanpix
Oscar Hiljemark til aabsport.dk
Oscar Hiljemark til aabsport.dkHenning Bagger/Ritzau Scanpix

Hold øje med disse

Rasmus Thelander får en vigtig rolle i dagens kamp. Lyngbys offensiv skal holdes til så få chancer som muligt og hvis Thelander kan pakke Frederik Gytkjær ind, så er meget vundet for nordjyderne. At Thelander også er skarp på både offensive og defensive standardsituationer, tilføjer kun til hans vigtighed.

Sævar Atli Magnússon er Lyngbys topscorer i denne sæson, trods udgangspunktet som midtbanespiller. Islændingen var ude med karantæne i nederlaget til OB og bliver en kærkommen forstærkning til dette livsvigtige opgør. Ikke noget fysisk pragteksemplar, men den islandske landsholdsspiller lever på sin fine teknik og spilforståelse.

Skader og karantæner

Lyngby har Alfred Finnbogason i karantæne, men ellers er det kun skader til mindre benyttede spillere der plager Lyngby-truppen.

Kasper Jørgensen skiftede i vinter fra Lyngby til AaB, men nu afholder karantæne ham fra et gensyn med sin gamle hjemmebane. Derudover har AaB langtidsskader til Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen.

Du kan følge kampen direkte på Flashscores kampsideSuperl.