Kæmpe skuffelse over tabt pokalfinale skal give AaB benzin til at undgå nedrykning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kæmpe skuffelse over tabt pokalfinale skal give AaB benzin til at undgå nedrykning
Det bliver uden tvivl en dramatisk afslutning på sæsonen.
Det bliver uden tvivl en dramatisk afslutning på sæsonen.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er voldsom spænding i bunden af Superligaen, hvor tre hold kæmper om den sidste plads over nedrykningsstregen.

Fredagens kamp mellem AC Horsens og Silkeborg endte med en Silkeborg-sejr, som derfor definitivt ikke kan rykke ned. Både Lyngby og AaB kan dog glæde sig over, at Horsens ser ud til at være i frit fald, hvilket giver de to mandskaber forhåbninger om overlevelse.

AaB jagter vigtige point mod FCM

Det lysner en lille smule i det mørke Nordjylland. AaB har igennem meget af sæsonen ligget under nedrykningsstregen, men nordjyderne er lige nu placeret på tiendepladsen. Særligt efter at Oscar Hiljemark har overtaget styringen af holdet, har AaB været bedre spillende, og der er kommet flere point på kontoen.

AaB var da også tæt på at snuppe pokaltitlen i torsdagens pokalfinale, som endte med et 1-0-nederlag til FC København. Selvom det ikke blev til en pokaltriumf for Oscar Hiljemarks tropper, så mener den svenske cheftræner, at der var masser af positive momenter i kampen.

”Vi kan tage meget med. Vi mødte det bedste hold i Danmark, og vi formåede at sætte dem i en situation, som jeg bestemt ikke tror, at de var tilfredse med. Vi kontrollerede store dele af kampen, og jeg synes, at det var en præstation, der var til mere,” siger Oscar Hiljemark til Nordjyske.dk.

Netop de gode takter fra finalen skal AaB-holdet bruge søndag, når de møder FC Midtjylland i en voldsomt vigtig kamp. Oscar Hiljemark er da også fuldstændig klar over kampens store betydning.

”Det er bestemt ikke bare en almindelig kamp. Det er endnu en finale, men sådan synes jeg faktisk, at det har været i næsten alle mine kampe i spidsen for holdet,” siger Oscar Hiljemark.

Placering i tabellen
Flashscore

AaB er lige nu på tiendepladsen og i sikkerhed, men et nederlag søndag eftermiddag krydret med en Lyngby-sejr kan betyde, at alle de tre nederste hold vil være på 27 point.

Kampen mellem AaB og FC Midtjylland starter klokken 14.

Lyngby skal holde liv i drøm om overlevelse mod OB

Det faktum, at Lyngby har muligheden for at overleve i Superligaen er imponerende. Ender de dog med at tabe til OB søndag, mens AaB henter en sejr, så er det så godt som umuligt for de kongeblå at overleve i landets bedste række.

I slutningen af april var Lyngby på besøg i Odense og fik et 2-2-resultat med hjem. Uafgjort er dog ikke nok, hvis Lyngby skal give sig selv den bedste mulighed for at klare ærterne i ”Suppen”.

Placering i tabellen
Flashscore

Lyngbys administrerende direktør, Anders Byder, håber da også på, at det kan lykkes for klubben.

”Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe kamp for os i jagten på at kravle op på den rigtige side af nedrykningsstregen… Vi har fra starten af sæsonen været meget tydelige og bevidste om, at det helt store mål for os var at klare den i Superligaen, og efter et utroligt forår, er vi glade for stadig at være i spil til at nå vores mål,” siger Andreas Byder til klubbens egen hjemmeside.

Lyngby har blandt andet slået Brøndby IF og FC Midtjylland på hjemmebane i foråret, og søndag skal de levere endnu en stor præstation mod OB.

Kampen mellem Lyngby og OB starter klokken 14.