Ubesejrede Leverkusen tæmmer Roma og nærmer sig europæisk finale

Ubesejrede Leverkusen tæmmer Roma og nærmer sig europæisk finale Profimedia
Bayer Leverkusen vader fra succes til succes.

Den tyske mesterklub tog torsdag aften et stort skridt mod at sikre en plads i Europa League-finalen, da den første semifinale ude mod AS Roma blev vundet med 2-0.

Dermed har Xabi Alonsos succesfulde mandskab fjernet endnu en svær forhindring i jagten på at gå ubesejrede igennem sæsonen i alle turneringer. Indtil videre lyder den utrolige stime på 47 gældende kampe i træk uden nederlag.

Indledningen på torsdagens duel på Olimpico i Rom var tæt, og hjemmeholdets Romelu Lukaku nåede at teste overliggeren, inden Roma selvforskyldt kom bagud.

Højrebacken Rick Karsdorp forærede bolden væk i eget felt. Alejandro Grimaldo opsnappede den og spillede Florian Wirtz fri til en let scoring.

Herfra overtog Leverkusen kampen, og 2-0-målet i det 73. minut var helt fortjent.

Et kontraangreb så ellers ud til at mislykkes for Leverkusen, som flere gange måtte spille bolden bagud efter ellers at være brudt igennem i feltet. Til sidst havnede den hos Robert Andrich, som drejede bolden op i målhjørnet.

AS Roma - Bayer Leverkusen - Kamp Statistik
AS Roma - Bayer Leverkusen - Kamp StatistikOpta by Stats Perform

Roma har været i en europæisk finale i de seneste to sæsoner - Conference League i 2022 og Europa League i 2023 - men det ser ikke ud til at blive tre på stribe. I så fald skal holdet oppe sig gevaldigt i Tyskland om en uge.

Der er noget mere spændingen om udfaldet i den anden semifinale i Europas næstbedste klubturnering.

Det første opgør mellem franske Marseille og italienske Atalanta endte 1-1 i Sydfrankrig.

Den hårdføre angriber Gianluca Scamacca udnyttede en stor chance efter ti minutters spil, mens hjemmeholdets Chancel Mbemba udlignede ti minutter senere på et flot langskud.