Optakt: AaB jagter overlevelse og OB jagter syvendepladsen - fredag brager de sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: AaB jagter overlevelse og OB jagter syvendepladsen - fredag brager de sammen

Hvis AaB overlever vil det være et sensationelt comeback, men fredag møder de formstærke OB.
Hvis AaB overlever vil det være et sensationelt comeback, men fredag møder de formstærke OB.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er ikke mange kampe tilbage i denne sæson i Superligaen, så alle point tæller. Specielt for både OB og AaB, som har masser på spil, når de tørner sammen fredag.

Der er sparket nyt liv i kvalifikationsspillet i Superligaen. Fredag mødes OB og AaB til en kamp, hvor der er masser på spil. OB er lige i hælene på FC Midtjylland i toppen, mens AaB for alvor er kommet i gang og nu kun er et enkelt point efter Horsens, som ligger over stregen.

Indbyrdes opgør

Senest de to hold tørnede sammen var i april, hvilket var det første indbyrdes opgør i kvalifikationsspillet. Her var det OB, der trak sig sejrrigt ud, da de sikrede sig en sejr på 3-2 på Aalborg Portland Park.

Nu gælder det så det omvendte opgør på Nature Energy Park, hvor OB tager imod det nordjyske hold.

I de seneste ti kampe mod AaB på hjemmebanen i Odense er det endt med fem OB-sejre, to uafgjorte og tre AaB-sejre. I de ti kampe er der i gennemsnit blevet scoret 3,1 mål pr. kamp, så tilskuerne kan meget vel se frem til scoringer i den fynske hovedstad.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

AaB har vist forrygende form, efter at svenske Oscar Hiljemark har overtaget trænersædet. Klubben er klar til pokalfinalen, og de er i den grad i spil til at overleve i Superligaen efter en flot stime. AaB har nemlig ikke tabt siden de sidst mødte OB. Siden da er det blevet til to sejre og to uafgjorte i Superligaen. Senest bankede de nedrykningskonkurrenten AC Horsens med hele 4-0.

Det er dog ikke kun nordjyderne, der er godt kørende. Det samme gør sig gældende for OB, der har hentet 11 point i de seneste fem kampe. Odenseanerne er derfor kun to point efter FC Midtjylland på syvendepladsen, og de kan for alvor lægge pres på holdet fra Herning med en sejr over AaB fredag aften.

 

Disse spillere skal du holde øje med 

I seneste weekend var Younes Bakiz brandvarm, da han lavede to mål mod AC Horsens. Bakiz har efterhånden fundet sig til rette på AaB-holdet, og nu er han også begyndt at lave mål. Derfor kan den 24-årige midtbanespiller sagtens komme til at spille en stor rolle i fredagens kamp.

Younes Bakiz jubler efter scoring
Younes Bakiz jubler efter scoringBo Amstrup/Ritzau Scanpix

OB har en ekstremt stærk offensiv, og den har virkelig sprudlet på det seneste. En af de spillere, der er med til at sætte de offensive kræfter i scene er midtbanespilleren Mads Frøkjær. Den 23-årige midtbanemand ligger som spilopbyggeren mange angreb går gennem ham. Derfor kan Mads Frøkjær meget vel blive en af kampens nøglespillere.

OB juber efter sejren i Silkeborg
OB juber efter sejren i SilkeborgErnst Van Norde/Ritzau Scanpix

Skader og karantæner

OB:

Alassana Menneh – skade

Kenneth Zohore - skade

AaB: 

Kristoffer Pallesen – skade

Andreas Poulsen – skade

Jeppe Pedersen – skade

Du kan følge kampen her.