Rundens hold i Superligaen: Pragtpræstation mellem stængerne i Parken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Rundens hold i Superligaen: Pragtpræstation mellem stængerne i Parken
Mads Hermansen leverede en pragtfuld præstation, da Brøndby IF søndag tog tre point med fra Parken.
Mads Hermansen leverede en pragtfuld præstation, da Brøndby IF søndag tog tre point med fra Parken.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Superligaen nærmer sig sin afgørende fase, men intet er afgjort i særligt mesterskabsspillet, hvor alle ser ud til at kunne slå alle. I den forgangne runde blev der leveret flere store præstationer, blandt andet i Brøndby-målet, da Jesper Sørensens tropper fra Vestegnen fik skovlen under FC Københavns løver i egen hule. Andetsteds viste FC Midtjyllands unge Gustav Isaksen, at han meget vel kan ende med at tage årets topscorertitel. Flashscore har peget på en solid start 11'er til rundens hold, sat op i en 4-2-3-1-opstilling.

Mads Hermansen – målmand (Brøndby IF)

Det blev til en Brøndby-sejr i Parken søndag eftermiddag, og det var ellers en kamp, som der i store træk blev domineret af hjemmeholdet. Jacob Neestrups tropper havde således en enorm overvægt i boldbesiddelse og skabte flere fine chancer.

Men hvor Ohi Omoijuanfo fik puttet kuglen i netmaskerne med omtrent 10 minutter tilbage af kampen, så lykkedes FC København ikke med at gentage kunststykket. End ikke da hjemmeholdet havde spillets største dødboldschance, et spark fra 11-meterpletten, som slovakiske Denis Vavro skulle forsøge at omsætte. For i vejen stod 22-årige Mads Hermansen, der endnu engang viste sig som Jesper Sørensens helt store mand i skysovs. Den unge målmand har i den grad etableret sig som et af landets allervarmeste målmandsemner, og præstationen søndag gav da også en flot karakter på 8,1 hos Flashscore.

Henrik Dalsgaard – højre back (FC Midtjylland)

Henrik Dalsgaard er tilbage på sin vante position på højre backen, og det huer åbenlyst den erfarne forhenværende landsholdsspiller.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Da Henrik Dalsgaard var på toppen af sin karriere, var han fast mand på højre back på både det danske landshold og hos Brentford i den næstbedste engelske række. Siden skiftet til FC Midtjylland har nu 33-årige Dalsgaard som oftest optrådt i midterforsvaret, men siden Thomas Thomasberg overtog det varme sæde i Herning, er Dalsgaard igen rykket ud på sin vante position.

Og det har båret frugt både for FC Midtjylland som mandskab og for Dalsgaard personligt. Med Erik Sviatchenkos afgang har Dalsgaard også overtaget anførerbindet, og mandag aften leverede han en af sine stærkeste præstationer i FC Midtjylland-trøjen, da det blev til en sikker 3-0-sejr over Silkeborg IF, et af målene sat ind af lige netop Dalsgaard, hvilket gav en Flashscore-karakter på 7,5.

Tobias Mølgaard – center back (AGF)

Tobias Mølgaard var ikke helt på samme niveau mod FC Nordsjælland, som det var tilfældet da han lukkede ned for Mohamed Daramy for nylig, men han spillede igen en flot kamp i AGF-trøjen.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Hvilken åbenbaring Tobias Mølgaard har vist sig at være i højresiden af Uwe Röslers tremandsforsvar. Den 26-årige vestjyde var ellers blevet overhalet af Felix Bejimo i køen til spilletid på højre wingback, men med Thomas T. Kristensens skadespause er Mølgaard blevet Röslers løsning ved siden af Frederik Tingager og Yann Aurel Bisseck.

Forleden pillede Mølgaard glansen helt og aldeles af en ellers i foråret funklende Mohamed Daramy, og i søndagens sejr over FC Nordsjælland var Mølgaard igen en solid stopklods i det århusianske forsvar, om end han i enkelte situationer kom til kort overfor de hurtige Nordsjælland-spillere. Endnu en kanonflot præstation af AGFeren, der kastede karakteren 7,6 af sig på Flashscore.

Rasmus Thelander – center back (AaB)

Rasmus Thelander er i gang med sit tredje ophold i AaB, efter han vendte tilbage til den nordjyske klub efter en meget kortvarig tur til ungarske Ferencváros.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

I Aalborg kæmper de fortsat for livet i Superligaen ovenpå et kaotisk forår med dårlige sportslige resultater og uro udenfor grønsværens kridtstreger. I sådan en situation hjælper det at kunne spille til nullet. Og det kunne Oscar Hiljemarks AaB-mandskab søndag, da de hjemme mødte Lyngby BK, der blev sendt tilbage til det sjællandske med et 1-0-nederlag i bagagen.

Særligt Rasmus Thelander viste sig frem i det nordjyske forsvar med en rigtig kriger- og lederpræstation, der gjorde betingelserne svære for de gæstende offensivspillere. Tre pivvigtige point for Thelander og Co. i en fortsat svær situation, og det 31-årige AB-produkt reddede sig da også en fornem karakter på 7,8 hos Flashscore for sin præstation.

Daniel Anyembe – venstre back (Viborg FF)

Viborg FF fik en stor præstation at se fra Daniel Anyembe, da den nyslåede kenyanske landsholdsspiler søndag var med til at besejre Randers FC med 3-1.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Randers FC var ubesejrede i Superligaens mesterskabsspil, indtil de søndag mødte Viborg FF på udebane. Og så tabte de ellers, endda temmelig klart med en 3-1-sejr til det grønklædte hjemmehold, der imponerede med en flot defensiv indsats.

Her var særligt den nyslåede kenyanske landshold, 24-årige Daniel Anyembe, toneangivende. Esbjergenseren lukkede flot ned for Tobias Klysner og Björn Kopplin i den randrusianske højreside, og det gav såmænd også Anyembe en ganske flot Flashscore-karakter lydende på 8,1, den delt næsthøjeste karakter i den forgangne runde.

Josip Radošević – central midtbanespiller (Brøndby IF)

Josip Radošević stod for en rigtig fighterindsats, da Brøndby IF søndag vandt lokalopgøret mod FC København.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens Mads Hermansen sprællede i Brøndby-målet og med sin straffesparksredning sørgede for tre blågule point i Parken, så var også Jesper Sørensens midtbaneakse velspillende under de svære omstændigheder, for både Daniel Wass og Josip Radošević spillede en flot kamp.

Sidstnævnte kom i vejen for lidt af hvert og fik ganske ofte slået københavnernes spil i stykker i vanlig krigerisk stil. Den 29-årige kroat var ellers bænket i hele blamagen, da Brøndby i seneste runde tabte med fire mål hjemme mod Randers FC, og det er i det hele taget ikke blevet til voldsomt meget spilletid for Radošević i foråret, men søndag kvitterede han altså for tilliden med en præstation, der gav en karakter på 7,6 hos Flashscore.

Mads Emil Madsen – central midtbanespiller (AGF)

Efter lidt slinger i valsen har Mads Emil Madsen igen fundet en fornem form for AGF.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Da Mads Emil Madsen i sommer debuterede for AGF, bragede midtbanespillere ind på Uwe Röslers mandskab med et par fornemme præstationer, særligt i anden spillerunde, hvor Madsen noterede sig for både et mål og et oplæg. Men herefter fulgte måneder med svingende præstationer, og i slutningen af grundspillet var Mads Emil Madsen endda i et par kampe ikke i startopstillingen.

Men nu har den 25-årige midtbanedynamo i den grad genfundet formen, for den forhenværende Linz- og Slavia Prag-spiller har trukket i trådene på Röslers århusianske midtbane i de seneste kampe. Østjyden havde stor andel i den flotte AGF-sejr i Farum, og det gav en karakter på 7,1 hos Flashscore.

Ibrahim Said – højre kant (Viborg FF)

Der er store forhåbninger om og forventninger til fremtiden for unge Ibrahim Said i Viborg. Søndag leverede han en mægtig præstation mod Randers FC.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mens Daniel Anyembe styrede venstreflanken i Viborg med en hård hånd, så var det en ung nigerianer, der strålede i modsatte side, for her leverede 20-årige Ibrahim Said en storslået præstation både offensivt og defensivt.

Scoringen af den unge kantspiller er naturligvis iøjnefaldende, men dertil leverede Said også en rigtig arbejdsindsats, hvor han i flere omgange løb med tilbage for at forsvare, og cheftræner Jacob Friis må have været ovenud tilfreds med det løbearbejde den unge fløjspiller lagde for dagen. Præstationen kastede også en hæderlig Flashscore-karakter på 7,3 af sig.

Naatan Skyttä – offensiv midtbanespiller (OB)

Naatan Skyttä, her i kamp mod Lyngby BK, har virkelig fundet formen, efter han i vinterpausen kom til OB på en lejeaftale.
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det blev kun til sporadiske optrædener i grundspillets afslutning for 20-årige finske Naatan Skyttä, antageligt fordi lejesvenden fra franske Toulouse lige skulle finde sig til rette i Odense, men nu ser den offensive midtbanespiller til gengæld for alvor ud til at have fundet fodfæste i det fynske.

Mod Silkeborg IF i midten af april kom Skyttä på banen i stedet for en skadet Alassana Manneh og kom på måltavlen, og i seneste runde spillede Skyttä så fuld tid i pointdelingen mod Lyngby BK, hvor det igen blev til scoring. Godt nok blev det på ny til pointdeling fredag, da OB spillede 2-2 ude mod AC Horsens, men igen viste Skyttä sit store talent frem, denne gang ikke som målscorer men til gengæld i oplæggerens rolle på begge fynske scoringer. En fremragende indsats der gav karakteren 8,1 hos Flashscore.

Elijah Just – venstre kant (AC Horsens)

Elijah Just (til venstre) var en stor profil i FC Helsingør, men newzealænderen har kæmpet med at finde samme niveau i AC Horsens. I fredagens remis mod OB leverede han dog en stor kamp.
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Siden sommerskiftet fra FC Helsingør til AC Horsens har Elijah Just ikke for alvor kunnet finde det niveau, der fik den gulklædte jyske klub til at bringe Just til CASA Arena, men måske kan horsensianernes 2-2-remis mod OB blive et vendepunkt for Elijah Just.

For her spillede den 22-årige newzealænder, som Jens Berthel Askou har fortsat med at vise stor tillid trods de svingende og til tider direkte skuffende præstationer, en rigtig flot kamp. Således fremtvang Just det straffespark, som Anders K. Jacobsen eksekverede, mens Just fortsatte hele kampe igennem med at udfordre fynboernes højreside. Den flotte kamp gav Just en kampbedømmelse på 7,6 hos Flashscore.

Gustav Isaksen – angriber (FC Midtjylland)

Der var spørgsmål om, hvem der skulle score FC Midtjyllands mål i foråret, efter man i vinterpausen solgte Anders Dreyer. Gustav Isaksen har dog i den grad givet svar på tiltale.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Patrick Mortensen lignede indtil for ganske få runder siden et sikkert bud på en topscorer i årets Superliga, men siden vintersalget af Anders Dreyer har Gustav Isaksen i den graf fået indstillet sigtekornet og fundet målformen frem.

Da Thomas Thomasbergs midtjyske tropper mandag fik slået Silkeborg IF eftertrykkeligt med 3-0, var det med to scoringer signeret af Gustav Isaksen, der dermed bragte sin måltotal i denne sæson op på 13 ligascoringer, præcis samme antal som føromtalte Mortensen. Med Isaksens imponerende målform – det var tredje kamp i streg med mål i støvlerne – ligner den 22-årige FCM-profil lige nu det varmeste bud på en topscorer, og mandagens to mål gav også rundens højeste karakter på 8,6 hos Flashscore.