Rundens hold i Superligaen: Flyvende hollænder gjorde livet surt for eksklub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Rundens hold i Superligaen: Flyvende hollænder gjorde livet surt for eksklub
Kevin Diks gjorde søndag ualmindeligt ondt på sin tidligere klub, da han hjalp FC København til en 4-3-sejr over AGF.
Kevin Diks gjorde søndag ualmindeligt ondt på sin tidligere klub, da han hjalp FC København til en 4-3-sejr over AGF.
Claus Bech/Ritzau Scanpix
Sæsonens Superliga nærmer sig efterhånden sin afgørelse, og både i mesterskabsspillet og kvalifikationsspillet er der fortsat masser at spille for. Det kastede blandt andet en fynsk storsejr på Sjælland af sig, mens en flyvende hollandsk altmuligmand gjorde tilværelsen træls for sine forhenværende holdkammerater fra det århusianske. De 11 bedste spillere i den forgangne runde er her udpeget, sat sirligt op i så klassisk en 4-4-2-opstilling, at Fabio Capello ville være stolt.

Patrik Carlgren – målmand (Randers FC)

Kan man komme på rundens hold, når man som målmand lukker tre scoringer ind? Ja, hvis man spiller som Patrik Carlgren mandag aften gjorde mod FC Nordsjællands, så kan man faktisk sagtens snige sig med trods et klart Randers FC-nederlag.

Svenskeren stod nemlig en forrygende flot kamp, banens suverænt bedste randrusianske spiller, og var det eneste grund til, at de nordsjællandske gæster ikke allerede tidligt i kampen havde lukket og slukket opgøret. De mange flotte redninger kastede da også en Flashscore-karakter på 7,7 af sig.

Oliver Villadsen – højre back (FC Nordsjælland)

Oliver Villadsen var mandag aften lidt af en pestilens for Randers FC.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens Patrik Carlgren altså måtte hente bolden i eget net tre gange, så kunne gæsterne fra FC Nordsjælland omvendt sætte en fin sejr på kontoen, tilmed en særdeles vigtig en af slagsen i jagten på et sæt guldmedaljer til at runde en stor sæson af.

På Cepheus Park var blandt andet profilen på højre back, Oliver Villadsen, i hopla, og den 21-årige forsvarsspiller, der har været i FC Nordsjælland, siden han var ni år gammel, bidrog med et oplæg til den tredje og sidste Nordsjælland scoring i en kamp, der gav ham karakteren 7,9 på Flashscore.

Kevin Diks – center back (FC København)

Hele repertoiret blev vist frem af Kevin Diks søndag, da han sprudlede både offensivt og bidrog flot i defensiven.
Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det var en ekstremt seværdig og målrig kamp, der søndag eftermiddag blev spillet i Parken, hvor AGF og FC København bragede sammen i et superspændende og supervigtigt opgør. Hjemmeholdet endte med at trække sig sejrrigt, og det har Kevin Diks en særlig andel i.

Mod sin tidligere arbejdsgiver leverede hollænderen en storslået indsats i en temmelig fri rolle med udgangspunkt i det københavnske tremandsforsvar. Hollænderen kom således både over højre- og venstreflanken, og han stod først for en fantastisk assist til Jordan Larssons udlignende 3-3-scoring og derefter selv for det vindende mål. En kæmpestor kamp af Diks, der sikrede ham karakteren 8,4 her på Flashscore.

Stefan Gartenmann – center back (FC Midtjylland)

AaB forsøgte igen og igen at få scoret mod FC Midtjylland, men blandt andet Stefan Gartenmann kom i vejen for nordjydernes forsøg.
Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Selvom FC Midtjylland søndag endte med at rejse fra Aalborg med en 2-0-sejr i bagagen, så var det faktisk hjemmeholdet, der i store dele af kampen sad på spillet og også fik spillet sig frem til op til flere store chancer.

AaB endte dog kampen uden ét eneste skud indenfor målrammen, og det har Stefan Gartenmann afgjort en del af æren for. Den 26-årige midtstopper kom igen og igen i vejen for nordjyderne i deres offensive forsøg, og således kunne Jonas Lössl altså slutte kampen uden én eneste redning noteret, for det blev simpelthen aldrig nødvendigt. Indsatsen landede Gartenmann en karakter på 8,3 hos Flashscore.

Aske Adelgaard – venstre back (OB)

Aske Adelgaard, her med bolden for fødderne, spillede en flot kamp mod Lyngby BK.
Lars Møller/Ritzau Scanpix

Lyngby BK endte med at få sig lidt af en snitter i søndagens ellers så vigtige opgør for det sjællandske mandskab, da de på hjemmebane fik en syngende lussing af et nederlag på fire mål mod de fynske gæster fra OB.

Efter 17 minutter røg Alfred Finnbogason i bad, sendt ud med direkte rødt for at tage bolden med hænderne i eget felt, og derefter var der ingen tvivl om, at OB skulle snuppe de tre point. Blot 19-årige Aske Adelgaard leverede en flot kamp på venstreflanken, hvor han var ekstremt involveret, og det gav ham en Flashscore-karakter på 7,5.

Yankuba Minteh – højre kant (OB)

Yankuba Minteh (i midten) har gang i en flot sæsonafslutning efter en svær vinter.
Lars Møller/Ritzau Scanpix

Det har været op og ned for gambiske Yankuba Minteh i denne sæson, men i kvalifikationsspillet har det, heldigvis for ham og for OB, nok mere været op, end det har været ned. For selvom der har været et par dårlige kampe, så har det 18-årige stortalent også leveret flere forrygende præstationer.

En af dem var i søndagens afklapsning af Lyngby BK, hvor ’den gambiske Messi’ diskede op med både en scoring og masser af lækkerier med bolden for fødderne. Efter en vinter og et tidligt forår med mange kontroverser, ser Minteh ud til at have fundet fodfæste igen, og for kampen mod Lyngby blev han belønnet med karakteren 8,5 på Flashscore.

Jeppe Tverskov – central midtbanespiller (OB)

Snart er det slut med Jeppe Tverskov som anfører i OB. Til sommer forlader den 30-årige midtbanespiller nemlig den fynske storklub.
Lars Møller/Ritzau Scanpix

Til sommer forlader anfører Jeppe Tverskov det fynske, og OB står overfor lidt af en opgave med at erstatte den 30-årige centrale midtbanespiller, der er garant for solide arbejdsindsatser hver eneste gang, han betræder grønsværen.

I søndagens 4-0-sejr over Lyngby BK var der dog også plads til andet end benhårdt arbejde, for her satte Tverskov sin signatur på både et oplæg og en scoring i en flot kamp, hvor midtbanespillere var involveret i enormt meget og skabte masser af gode chancer for fynboerne. Det gav såmænd også rundens højeste Flashscore-karakter på 8,7.

Clint Leemans – central midtbanespiller (Viborg FF)

Clint Leemans scorede et fantastisk vigtigt mål for Viborg FF i den forgangne runde.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det lignede længe, at Brøndby IF endegyldigt skulle slukke enhver viborgensisk drøm om et dansk mesterskab, da de blå og gule fra Vestegnen så ud til at skulle tage revanche for Viborg FF’s afklapsning af Brøndby tidligere på sæsonen.

Således gik der over 40 minutter, hvor Jacob Friis’ tropper ikke kunne besvare Håkon Evjens 1-0-scoring, men omtrent 10 minutter før tid dukkede Clint Leemans op og sikrede et ekstremt vigtigt point for Viborg. Det var samtidig den 27-årige hollænders sjette Superligamål i denne sæson, og den vigtige indsats resulterede i en karakter på 7,8 hos Flashscore.

Mikael Anderson – venstre kant (AGF)

Den islandske landsholdsspiller Mikael Anderson har i mesterskabsspillet været fremragende spillende for AGF.
Claus Bech/Ritzau Scanpix

Mens Kevin Diks stod for både et vigtigt oplæg og et vigtigt mål for FC København, så var Mikael Anderson blandt de mest velspillende århusianere søndag eftermiddag i Parken. Selvom den islandske landsholdsspiller jo egentlig har sit udgangspunkt centralt i banen, foregik mange af de flotteste aktioner relativt bredt på venstresiden.

Det blev da også til en scoring for knægten fra Harlev, den anden i mesterskabsspillet og den i alt fjerde i Superligaen i denne sæson, da Anderson en håndfuld minutter før pausen fik udlignet for Uwe Röslers århusianske tropper. For sin indsats fik Anderson da også en fornem Flashscore-karakter på 7,9.

Diogo Gonçalves – angriber (FC København)

Det er allerede blevet til i alt otte scoringer for Diogo Gonçalves i FC København.
Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at Diogo Gonçalves ikke ligefrem var kendt som den helt store målsluger i portugisiske SL Benfica, men i FC København har den 26-årige portugiser efterhånden fået bevist, hvorfor Peter Christiansen hentede ham til Parken.

I søndagens 4-3-sejr over AGF kom Gonçalves således på tavlen to gange, og det var dermed fjerde kamp i træk, at den 26-årige portugiser kom på tavlen for Jacob Neestrups københavnske mandskab. Nuvel, tre af de seneste fem scoringer er sat ind på straffespark, men det kræver også sit, at være kølig fra 11-meterpletten i situationer, hvor der kan være et mesterskab på spil, og Gonçalves fik såmænd også en flot karakter hos Flashscore på 8,1.

Gustav Isaksen – angriber (FC Midtjylland)

Gustav Isaksen har brændt banen af med jævne mellemrum i løbet af foråret.
Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvem er skarpere end Gustav Isaksen i Superligaen i øjeblikket? Det kan være svært at udpege en konkurrent til den 22-årige FC Midtjylland-profil, for i søndagens midtjyske 2-0-sejr i Aalborg, var Isaksen igen noteret i dommerbogen som målscorer.

Det var Superligamål nummer otte siden fyringen af Albert Capellas i midten af marts, og oveni hatten kan lægges tre oplæg. Topscorertitlen er efterhånden blevet en decideret tvekamp mellem Isaksen og AGF’s Patrick Mortensen, der begge står noteret for 15 scoringer. Indsatsen mod AaB gav Isaksen en fornem Flashscore-karakter på 8,3.