Rundens hold i Superligaen: Skarp FCK-duo gjorde forskellen i vigtigt topopgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rundens hold i Superligaen: Skarp FCK-duo gjorde forskellen i vigtigt topopgør
Viktor Claesson og Mohamed Daramy spillede begge en nøglerolle i FC Københavns vigtige sejr over FC Nordsjælland søndag.
Viktor Claesson og Mohamed Daramy spillede begge en nøglerolle i FC Københavns vigtige sejr over FC Nordsjælland søndag.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er blevet taget hul på både mesterskabsspillet og nedrykningsspillet i året Superligasæson, og der var masser store præstationer i første spillerunde af de to slutspilsgrupper. På særligt én position er det svært blot at pege på en spiller ovenpå adskillige fantastiske indsatser, men Flashscore har ikke desto mindre forsøgt at skille skidtet fra kanelet og sætte et slagkraftig hold op i en 4-3-3.

Lucas Lund – målmand (Viborg FF)

At Viborg FF søndag kunne rejse fra Brøndby Stadion med ikke bare tre point men også et clean sheet i bagagen, kan Lucas Lund med rette tage som minimum en pæn del af æren for.

Den 23-årige målmand diskede op et par redninger i sand verdensklasse og var i det hele taget et forfærdeligt bekendtskab for et Brøndby-mandskab, der ellers havde masser af afslutninger og flere fine muligheder for at komme på tavlen.

Peter Ankersen – højre back (FC København)

Peter Ankersen gav Jacob Neestrup grund til at overveje, om der skal falde lidt flere minutter af til den erfarne højre back i resten af mesterskabsspillet.
Peter Ankersen gav Jacob Neestrup grund til at overveje, om der skal falde lidt flere minutter af til den erfarne højre back i resten af mesterskabsspillet.Opta by Statsperform, foto af Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er ikke specielt ofte, at Peter Ankersen får chancen fra start af Jacob Neestrup, så når chancen endelig byder sig, handler i den grad om at gribe den for den efterhånden 32-årige FCK-back. Og det gjorde Ankersen i allerhøjeste grad i det ekstremt vigtige topopgør mod FC Nordsjælland. Backen stod både godt imod i defensiven og gjorde sig bemærket fremad i banen.

Måske må Ankersen affinde sig med igen at hoppe bagest i køen, når Kevin Diks og Elias Jelert er tilbage fra en enkelt spilledags karantæne, men den erfarne esbjergenser sendte i alle tilfælde et klart signal til Jacob Neestrup om, at han sagtens kan stole på Ankersen.

Lars Kramer – center back (AaB)

Lars Kramer skiftede forud for denne sæson Viborg FF ud med AaB.
Lars Kramer skiftede forud for denne sæson Viborg FF ud med AaB.Flashscore

Der har været nok at snakke om i Aalborg på det seneste med først fyringen af cheftræner Erik Hamrén og derefter beskeden om, at administrerende direktør Thomas Bælum ligeledes er færdig i AaB ved udgangen af april.

Men i nedrykningsspillets første spillerunde, fik aalborgenserne sig noget at glæde over med en sikker 4-0-sejr over AC Horsens, og i midterforsvaret leverede AaB’s 23-årige hollandske Lars Kramer en stærk præstation.

Juninho – center back (FC Midtjylland)

Det var Superligascoring nummer to i hidtil 34 optrædener for Juninho, da han kom på tavle ude mod OB.
Det var Superligascoring nummer to i hidtil 34 optrædener for Juninho, da han kom på tavle ude mod OB.Opta by Statsperform, foto af Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ligesom i Aalborg har der også været nok at snakke om i Herning, hvor FC Midtjylland slukøret måtte konstatere dels at den nu fyrede cheftræner Albert Capellas ikke blev det ønskede bekendtskab, dels måtte se sig ude af mesterskabsspillet efter en dramatisk sidste spillerunde.

Ude mod OB fik midtjyderne dog åbnet nedrykningsspillet strålende, da de scorede to mål i løbet af det første kvarter. Det ene af disse stod midtstopper Juninho for, der i det hele taget spillede en flot kamp på Fyn.

Oliver Bundgaard – venstre back (Viborg FF)

Viborg har tilsyneladende lynhurtigt fundet en ganske god afløser for profilen Christian Sørensen, der i sommer blev solgt til FC København.
Viborg har tilsyneladende lynhurtigt fundet en ganske god afløser for profilen Christian Sørensen, der i sommer blev solgt til FC København.Opta by Statsperform, foto af Claus Bech/Ritzau Scanpix

Listen af Viborg-spillere, der kan fremhæves ovenpå den flotte 3-0-sejr i Brøndby, er alenlang, men særligt de to backs gjorde sig flot bemærket med store præstationer. På højre back var det 20-årige Anton Gaaei, og her på venstre back var det altså 21-årige Oliver Bundgaard, der i august blev hentet i Randers FC som erstatning for Christian Sørensen.

Den unge randrusianerne, hvis bror stadig slår sine folder i Randers FC, er ovenpå en skadespause kommet stærkt tilbage, og på Vestegnen leverede den endnu unge kronjyde en stærk indsats i venstresiden af det viborgensiske forsvar.

Malthe Højholt – central midtbanespiller (AaB)

AaB har tidligere haft profilerede midtbanespillere som eksempelvis rekordholder Rasmus Würtz. Nu har de unge Malthe Højholt.
AaB har tidligere haft profilerede midtbanespillere som eksempelvis rekordholder Rasmus Würtz. Nu har de unge Malthe Højholt.Opta by Statsperform, foto af Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mens Lars Kramer tog godt fra i det nordjyske midterforsvar, så var Malthe Højholt på ny mand for en bomstærk præstation i motorrummet på midtbanen af Casa Arena i Horsens, hvor AaB som bekendt vandt en fornem firemålssejr.

Den 21-årige midtbaneslider har været selvskrevet i AaB’s startopstilling siden vinterpausen, og Erik Hamréns afløser, landsmand Oscar Hiljemark, skal håbe på, at Højholt fortsætter med de fornemme præstationer i samarbejde med norske Iver Fossum i resten af nedrykningsspillet.

Kristoffer Olsson – central midtbanespiller (FC Midtjylland)

I sommer lejede FC Midtjylland Kristoffer Olsson i Anderlecht. I 3-1-sejren ude mod OB svingede svenskeren taktstokken på midtbanen.
I sommer lejede FC Midtjylland Kristoffer Olsson i Anderlecht. I 3-1-sejren ude mod OB svingede svenskeren taktstokken på midtbanen.Opta by Statsperform, foto af Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Selvom FC Midtjylland altså ikke skal spille om medaljer i denne sæson, er der stadig masser af kvalitet på mandskabet, blandt andet den 27-årige svenske midtbanespiller Kristoffer Olsson, der i slutningen af marts spillede sin landskamp nummer 44 for Sverige.

I Odense var det særligt Olsson der trak i trådene på Thomas Thomasbergs FC Midtjylland-midtbane, og hvis svenskeren fortsætter præstationer i resten af nedrykningsspillet, skal FC Midtjylland formentlig spille om en europæisk kvalifikationsplads i slutningen af sæsonen.

Viktor Claesson – central midtbanespiller (FC København)

Viktor Claesson var her, der og alle vegne, da FC København i Parken fik skovlen under titelaspiranterne fra FC Nordsjælland.
Viktor Claesson var her, der og alle vegne, da FC København i Parken fik skovlen under titelaspiranterne fra FC Nordsjælland.Opta by Statsperform, foto af Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kristoffer Olsson var ikke eneste midtbanespiller i Superligaen, der var i aktion for Janne Anderssons svenske landshold i landskampspausen. Det var også FC Københavns 31-årige profil Viktor Claesson, både i nederlaget til Belgien og sejren over Aserbajdsjan.

Måske havde Claesson samlet lidt gode råd op hos svenske profiler som Dejan Kulusevski og Alexander Isak, for i den knaldhamrende vigtige kamp mod FC Nordsjælland, lagde han først op til Mohamed Daramys udlignende mål for derefter selv at score det vindende mål otte minutter før tid. En sådan præstation kan vinde mesterskaber.

Louka Prip – højre kant (AaB)

Louka Prip havde stor andel i AaB's femteplads i seneste sæson, men i denne sæson har den forhenværende AC Horsens-kant haft det svært. Måske bliver den fine præstation mod netop Horsens et vendepunkt?
Louka Prip havde stor andel i AaB's femteplads i seneste sæson, men i denne sæson har den forhenværende AC Horsens-kant haft det svært. Måske bliver den fine præstation mod netop Horsens et vendepunkt?Opta by Statsperform, foto af Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det var givetvis kantkollegaen på venstre kant, der strålede allermest i AaB’s 4-0-afklapsning af AC Horsens søndag eftermiddag, men også Louka Prip leverede varen på den aalborgensiske højre kant i Oscar Hiljemarks første kamp som træner.

Mod sin forhenværende arbejdsgiver stod 25-årige Prip for at kreere en masse farlige situationer, ligesom sjællænderen forsøgte sig med flere afslutninger i løbet af kampen, hvor det blev til et enkelt oplæg signeret Louka Prip. I Aalborg vil man utvivlsomt håbe, at kampen kan være et vendepunkt for en Prip, der har haft en ekstremt svær anden sæson i Nordjylland, efter han i seneste sæson strålede.

Gustav Isaksen – angriber (FC Midtjylland)

Det fynske forsvar havde mere end bare almindeligt svært ved at håndtere lynhurtige og teknisk dygtige Gustav Isaksen, da FC Midtjylland vandt 3-1 i Odense.
Det fynske forsvar havde mere end bare almindeligt svært ved at håndtere lynhurtige og teknisk dygtige Gustav Isaksen, da FC Midtjylland vandt 3-1 i Odense.Opta by Statsperform, foto af Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mens unge Frederik Heiselberg fik scoret sit første Superligamål i karrieren, så var det i endnu højere grad den noget mere erfarne Gustav Isaksen, der stjal showet i FC Midtjyllands 3-1-sejr på Nature Energy Park i Odense.

Isaksen kom ganske vist ikke på måltavlen, men den 21-årige driblekunstner skabte den ene chance efter den anden, og blev da også noteret for et enkelt oplæg, før han med seks minutter tilbage af kampen blev erstattet af Edward Chilufya.

Mohamed Daramy – venstre kant (FC København)

Det er svært at komme i tanker om en mere formstærk Superligaspiller end 21-årige Mohamed Daramy. Den danske landsholdsspiller brænder jævnligt banen af for tiden.
Det er svært at komme i tanker om en mere formstærk Superligaspiller end 21-årige Mohamed Daramy. Den danske landsholdsspiller brænder jævnligt banen af for tiden.Opta by Statsperform, foto af Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Venstre kant er ganske enkelt en ubarmhjertig position at skulle besætte i denne runde. Og det er vel at mærke ikke fordi, der mangler gode præstation, tværtimod er der så mange flotte indsatser at vælge mellem. AaB’s Allan Sousa, Viborgs Elias Achouri og FC Midtjyllands Armin Gigovic er alle gode kandidater.

Men pladsen går alligevel til Mohamed Daramy, der igen, igen brændte banen af, og så endda i en pivvigtig topkamp, der potentielt kan ende med at vippe mesterskabet i retning af Parken, Jacob Neestrup og en sprudlende Mohamed Daramy, der i allerhøjeste grad har fået karrieren tilbage på ret køl efter en svær periode i Ajax. Velsagtens Superligaens bedste spiller i øjeblikket.