FC København rykker på Superligaens førsteplads med flot comeback mod FCN

FC København rykker på Superligaens førsteplads med flot comeback mod FCNLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC København var bagud med 1-0 efter 1. halvleg mod FC Nordsjælland, men to mål i 2. halvleg gav hjemmeholdet en velfortjent sejr foran et udsolgt Parken. Med sejren rykker FC København op på førstepladsen i ligaen to points foran FC Nordsjælland

Det er ganske bemærkelsesværdigt, fordi FCK ved forårssæsonens begyndelse havde otte point op til FCN.

Det hul er nu helt lukket takket være en imponerende FCK-stime på ni sejre i træk, og københavnerne har sågar distanceret FCN med to point i kampen om det danske mesterskab.

Søndagens sejr på 2-1 kom i hus, efter at FCK havde været bagud med 0-1 mod et FCN-hold, der i første halvleg spillede rigtig fin fodbold.

Men FCK løftede sit spil markant i anden halvleg, hvor Mohamed Daramy og Diogo Goncalves sørgede for, at værterne løb med sejren.

Det var tydeligt allerede i første halvleg, at der var tale om en direkte kamp om guldet. Der var intensitet og nerve, og så var der til tider en smule ondskab at spore mellem de to mandskaber.

Det vrimlede ikke med kæmpechancer, men begge hold fik gode tilbud.

Hakon Haraldsson var farligste mand for FCK i begyndelsen og skabte med hurtige bevægelser uro i de bageste FCN-geledder. Også Mohamed Daramy var tæt på at score, men Andreas Hansen i målet spillede en flot halvleg.

FC København - FC Nordsjælland
FC København - FC NordsjællandOpta by Stats Perform

I den anden ende var Ernest Nuamah en evig trussel for FCK-forsvaret, som havde svært ved at følge med, når han på kreativ vis driblede rundt i farezonen.

Men det var Mohamed Diomande, der sørgede for en scoring før pausen, og det skulle han takke Kian Hansen for. Fra sin plads i forsvaret slog anføreren efter 38 minutter en lang bold frem i rummet bag FCK-forsvarsspiller Denis Vavro.

Diomande løb i ryggen på slovakken og headede kuglen over hovedet på Kamil Grabara i FCK-målet.

Det gav dermed sig selv, at FCK var nødt til at satse i anden halvleg, og det så man med det samme.

FCN blev skubbet længere tilbage på banen, og det velfungerende pasningsspil fra første halvleg blev til en vis grad paralyseret i begyndelsen af anden halvleg.

Det høje pres var lige ved at koste i defensiven, da Ernest Nuamah fik en kæmpe chance efter en time, men et par minutter senere blev det belønnet.

Viktor Claesson placerede fikst bolden for fødderne af Mohamed Daramy, der med et brag sendte kuglen i netmaskerne til 1-1.

FCK diskede op med en helt anden aggressivitet efter pausen. Værterne gik benhårdt efter at fuldende comebacket, og det lykkedes efter 82 minutter.

Efter et hårdt FCK-fremstød landede bolden for fødderne af Diogo Goncalves lige midt i feltet, hvorfra portugiseren prikkede den i nettet og afgjorde guldbraget.