Rundens hold i Superligaen: FCN og fremadstormende FCK præger holdet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rundens hold i Superligaen: FCN og fremadstormende FCK præger holdet

Lukas Lerager har fundet sig godt til rette på FC Københavns midtbane.
Lukas Lerager har fundet sig godt til rette på FC Københavns midtbane.Profimedia
Søndag eftermiddag satte et dramatisk punktum for Superligaens grundspil. Der blev leveret flere store præstationer, og hos Flashscore har vi sat de bedste 11 spillere fra 22. spillerunde op i en 4-2-3-1-formation.

Mads Hermansen, målmand (Brøndby IF)

Det har været en stor uge for Brøndbys 22-årige målmand Mads Hermansen. I starten af ugen blev han udtaget til det danske landshold for første gang, og søndag klarede han og Brøndby lige akkurat skærene og kom i top-6. Selvom det blev til et nederlag mod FC Nordsjælland søndag og Mads Hermansen måtte indkassere to scoringer, så fortjener han i den grad en plads på ’Rundens hold’.

Brøndbys sidste skanse stod en fremragende kamp, og han var i den grad grunden til, at Brøndby ikke fik en ordentlig øretæve i Farum. Hermansens kamp vil især blive husket for den fænomenale trippelredning efter et straffespark, som han diskede op med i slutningen af kampen. 

Björn Kopplin, venstre back (Randers FC)

Randers FC’s tyske venstre back Björn Kopplin blev matchvinder, da Randers søndag eftermiddag besejrede AaB på udebane og dermed sikrede sig en plads i top-6. Den 34-årige Randers-kaptajn er i gang med sin femte sæson i den kronjyske klub, som i de seneste år har gennemgået en voldsomt flot udvikling, hvor det både er blevet til succes i Superligaen og store resultater i Europa.

Kopplin har i denne sæson spillet 20 kampe i Superligaen, hvor han indtil videre har bidraget med to mål og to oplæg.

Björn Kopplin.
Björn Kopplin.Flashscore.

Yann Bisseck, midstopper (AGF)

AGF har en sand stjerne nede i midterforsvaret. Yann Bisseck er på flere måder svær at komme udenom. Både for angriberne, men han er sandelig også svær at komme udenom, når der skal udvælges spillere til ’Rundens hold’. Den 22-årige forsvarsspiller har udviklet til at blive den absolut bedste stopper i Superligaen, og han bliver ved med at præstere på et uhyggeligt højt niveau.

Den aarhusianske klub har blot indkasseret 20 mål i Superligaen, hvilket – sammen med FCN – er bedst af alle. I søndagens kamp mod OB lykkedes det dem igen at holde nullet, og igen var Bisseck en vigtig faktor.

Statistikker fra kampen mellem AGF - OB
Statistikker fra kampen mellem AGF - OBFlashscore

Daniel Høegh, midtstopper (Randers FC)

Det holdt hårdt, da Randers løb med sejren ude over AaB. Et klart overtag i spil og chancer til hjemmeholdet fra Aalborg gjorde, at Randers måtte forsvare sig meget. Derfor blev Daniel Høeghs rolle også ekstremt vigtig i bestræbelserne på at sikre de tre point. Sammen med resten af Randers-holdet lykkedes det for Daniel Høegh at holde AaB fra scoring, og derfor vandt Randers kampen med 1-0.

Den 32-årige forsvarsgeneral skiftede til Randers i sommer og har mere eller mindre været fast mand fra dag ét. Nu skal han forsøge at holde alle topholdene fra at score, når mesterskabsspillet begynder efter landskampspausen.

Daniel Høegh stats
Daniel Høegh statsFlashscore

Oliver Sonne, højre back (Silkeborg IF)

Det var en voldsomt målrig affære, da Silkeborg tog imod FC Midtjylland i en kamp, hvor vinderen ville have gode muligheder for at komme med i top-6. Kampen endte dog 3-3 og ingen af de to hold er derfor med i mesterskabsspillet.

Silkeborgs højre back kan dog trøste sig med, at han fik scoret for anden kamp i træk. Den unge offensive back skaber altid masser af uro for Silkeborgs modstandere med sin angrebsivrighed, og det gav igen pote mod FCM. Et godt indlæg fra Lukas Engel fandt vej til bagerste stolpe, hvor Oliver Sonne sparkede bolden flot i nettet. Det var Oliver Sonnes tredje Superligamål i sæsonen.

Jacob Steen Christensen, central midtbane (FC Nordsjælland)

FC Nordsjælland var voldsomt dominerende i den dramatiske kamp mod Brøndby, som Nordsjællænderne endte med at vinde til allersidst. FCN’s midtbanestyrmand Jacob Steen Christensen spillede endnu en pragtkamp, hvor han i samarbejde resten af FCN-holdet fik lukket fuldstændig ned for Brøndbys offensive kræfter samtidig med, at de lagde et gedigent tryk på gæsterne fra Vestegnen.

Jacob Steen Christensen er kun 21 år gammel, men præstere som en spiller med 20 års erfaring fra professionel fodbold. I kampen mod Brøndby fordelte han spillet med et suverænt overblik, og han bestemte fuldstændigt tempoet i kampen. Derudover noterede han sig også for en assist til 2-1-målet.

Jacob Steen Christensen stats
Jacob Steen Christensen statsFlashscore

Lukas Lerager, central midtbane (FC København)

Lukas Lerager havde sine vanskeligheder i efteråret under Jess Thorup. Nu er Lerager dog en fast bestanddel af midtbanen på et meget konkurrencedygtigt FC København-hold. Den rutinerede midtbanespiller er Jacob Neestrups altmuligmand i ordets bedste betydning. Han er en solid spilfordeler, han er målfarlig og chanceskabende og derudover er han fremragende i erobringsspillet. Han er derfor en ekstremt vigtig brik i FCK’s planer om at skubbe FC Nordsjælland væk fra førstepladsen.

I weekendens sejr over sin tidligere klub Viborg var Lerager særligt dygtig i den defensive del af spillet, hvor han flere gange var med til at sørge for, at gæsterne fra Midtjylland ikke kunne komme så nemt igennem det københavnske hold.

Lukas Lerager stats
Lukas Lerager statsFlashscore

Mohammed Diomande, offensiv midtbane (FC Nordsjælland)

På den offensive midtbane på ’Rundens hold’ er der endnu en FCN-spiller, og det er Mohammed Diomande. Nordsjælland leverede en sand magtdemonstration mod Brøndby, og det var særligt én ting, der fungerede helt eminent for Superligaens førerhold. Nordsjællændernes presspil var fremragende, og Brøndby havde meget svært ved at finde løsninger på det høje pres. Her var Mohammed Diomande uhyre vigtig, og de n utrættelige midtbanespiller var i sandhed en kæp i Brøndbys kombinationshjul.

Diomandes løbekapacitet og forudseenhed gjorde, at FCN hurtigt kunne tilbageerobre bolden lige så snart, at de havde mistet den.

Diomande stats mod BIF.
Diomande stats mod BIF.Flashscore

Mohamed Daramy, venstre kant (FC København)

Hold da op for en forårsstart som Mohamed Daramy har leveret. Den danske kantspiller var til tider ikke til at kende i efteråret, men i foråret har den danske landsholdsspiller brændt Superligabanerne af. Indtil videre er det blevet til tre mål i fem forårskampe i Superligaen. I weekendens sejr over Viborg kom Daramy da også på tavlen, da han scorede til 2-0 efter 65 minutters spil.

Daramys offensive kvalitet bliver meget afgørende for, om det vil lykkes for FCK at komme forbi Nordsjælland i løbet af foråret. 

Daramy stats mod Viborg.
Daramy stats mod Viborg.Flashscore

Ernest Nuamah, højre kant (FC Nordsjælland)

Ernest Nuamah er FC Nordsjællands nyeste skud på talentstammen, og søndag eftermiddag beviste han, hvorfor der er så store forventninger til den 20-årige ghaneser. Den lynhurtige offensivspiller scorede to gange, og blev derfor også matchvinder i 2-1-sejren over Brøndby.

Nuamah brændte et straffespark få minutter før tid, men i det efterfølgende angreb drev han bolden i et imponerende tempo hele vejen fra midten af banen, og på trods af, at han var omringet af Brøndbyspillere, så fik han sparket bolden i kassen til stor jubel på Right to Dream Park. Nuamah har derfor nu lavet otte mål og fire assists i denne sæson.

Nuamah stats mod BIF
Nuamah stats mod BIFFlashscore

Patrick Mortensen, angriber (AGF)

Søndag eftermiddag scorede Patrick Mortensen igen. Den giftige spidsangriber er topscorer i Superligaen, og med sejrsmålet over OB slog han også en imponerende rekord. 33-årige Mortensen har nemlig nu scoret hele 59 mål i AGF-trøjen, hvilket gør ham til den mest scorende AGF’er nogensinde. En imponerende rekord  for angriberen, der er i gang med sin femte sæson i Aarhus.

Med sejren er AGF nu kun to point efter Viborg på tredjepladsen, så ”De Hviie” har i den grad noget at gå efter, når mesterskabsspillet starter.