AGF tog kæmpe skridt mod Top-6 med Mortensen-magi mod Horsens

AGF tog kæmpe skridt mod Top-6 med Mortensen-magi mod HorsensProfimedia
Patrick Mortensen var med et mål og en assist stærkt medvirkende til, at AGF fredag tog en fortjent 2-0 sejr hjemme over AC Horsens i Superligaen.

Gæsterne gjorde det i perioder fornuftigt, men hjemmeholdet var dog klart bedst og kørte den vigtige sejr hjem.

Med sejren rykker AGF med 29 point op på fjerdepladsen og er stadig helt med i den tætte kamp om pladserne i top-6. AC Horsens har på tiendepladsen otte point ned til AaB under nedrykningsstregen.

Kampen startede med mange frispark, målspark og uden de store målchancer. Som første halvleg skred frem, satte hjemmeholdet sig på kampen og rykkede længere frem på banen.

Det betalte sig efter 24 minutter, da Horsens-stopperen Magnus Riisgaard Jensen efter et AGF-indlæg klodset skubbede til bolden med armen, hvilket efter et VAR-tjek resulterede i et straffespark.

AGF - AC Horsens
AGF - AC HorsensOpta by Stats Perform

Det eksekverede AGF-spidsen Patrick Mortensen med største selvfølgelighed og scorede dermed til 1-0.Mortensen er med sine ti mål nu delt topscorer i Superligaen.

AGF-dominansen fortsatte, og det var flere gange tæt på en 2-0-scoring, men mandskaberne gik til pause med 1-0.

Gæsterne kom stærkt ud til anden halvleg. Det til trods var det værterne, der fik bolden i kassen efter lige under en times spil.

Patrick Mortensen headede smart en andenbold på tværs i feltet, som AGF-klippen Yann Bisseck med hovedet løftede over i det lange hjørne til 2-0. Ingen af holdende skabte yderligere store chancer, og kampen endte 2-0.