Rundens hold i Superligaen indeholder både brandvarm FCN-spids og målfarlig Viborg-kant

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rundens hold i Superligaen indeholder både brandvarm FCN-spids og målfarlig Viborg-kant

Wahid Faghir i kampen mod OB.
Wahid Faghir i kampen mod OB.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Så blev runde 19 i Superligaen spillet færdig. Det blev til sejre for de tre tophold, mens det blev til nederlag for de tre bundhold. Samtidig er der hård kamp om pladserne for top-6, hvor Brøndby to en vigtig sejr i Herning mandag aften. Hos Flashcore har vi udvalgt 11 spillere, som gjorde sig særligt bemærket i den netop overståede runde, og sat dem op i en 4-4-2-formation.

Theo Sander, målmand (AaB)

Theo Sander stats.
Theo Sander stats.Tobias Jørgensen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore.

Der er ikke mange ting, der kører for de nordjyske giganter fra AaB. Holdet ligger næstsidst i Superligaen og er fanget i nedrykningsdramaet, hvor de har hele otte point op til AC Horsens på tiendepladsen. I weekenden blev det til endnu et nederlag mod FC København.

Et lille lyspunkt er dog holdets sidste skanse Theo Sander. Den blot 18-årige målmand har i denne sæson været nordjydernes førstevalg på posten, og han er i den grad vokset med opgaven. I weekendens kamp mod FCK skal AaB’erne være glade for den unge keeper, der diskede op med flere flotte redninger. Det betød, at AaB ”kun” tabte med 1-0.

Lukas Engel, venstre back (Silkeborg)

Lukas Engel stats.
Lukas Engel stats.Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore.

Silkeborg fik en tung start på foråret, da de tabte med 3-0 på hjemmebane mod FCK i sæsonåbneren. Det lignede også længe, at holdet fra Søhøjlandet skulle tabe igen, selvom de endnu en gang kom frem til mange fine muligheder.

Silkeborg-holdet sikrede dog det ene point takket være en forrygende assist fra Lukas Engel. Med et snorlige indlæg fandt venstrebacken Tonni Adamsen, som med et flot høvedstød sendte bolden i nettet. Udover, at Engel kreerede gode chancer i den offensive del, så var han også ekstremt stabil i den defensive del af spillet, hvor han fik lukket fint af.

Frederik Tingager, midtstopper (AGF)

Frederik Tingager stats.
Frederik Tingager stats.Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore.

AGF’s forsvarsfyrtårn Frederik Tingager var endnu en gang vigtig for aarhusianerne, da de spillede 1-1 mod Silkeborg på hjemmebane søndag aften. AGF’s modstandere fra Silkeborg er altid stærke i kombinationsspillet, og det var også tilfældet søndag, men en stærkt spillende Tingager sørgede for at ødelægge rigtig meget af Silkeborgs spil.

Han beviste dog også sine kvaliteter i den offensive del af spillet, da han med sine næsten to meter steg til vejrs og headede føringsmålet i kassen for AGF.

Det var Tingagers første Superliga-scoring i denne sæson, hvor AGF kæmper for at slutte i top-6. Lige nu er aarhusianerne placeret som nummer syv.  

Denis Vavro, midtstopper (FC København)

Denis Vavro stats.
Denis Vavro stats.Tobias Jørgensen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore

Den slovakiske forsvarskæmpe Denis Vavro er en del af FCK’s beton-defensiv, som i weekendens kamp mod AaB endnu en gang gik fra banen uden at indkassere mål. Det var ottende gang i sæsonen, at FCK gik fra banen uden, at modstanderne fik scoret.

Vavro var i kampen mod AaB ganske solid. Han vandt sine dueller og gjorde livet nemt for sine holdkammerater. Den smalle sejr var måske endda lidt misvisende, da københavnerne brændte en del chancer. Vavro selv var også nærgående blandt andet med et flot langskud, som pralede af på stolpen.

FCK-stopperen har siden han vendte tilbage til hovedstaden i midten af sidste sæson været vital for københavnernes defensiv.

Elias Jelert, højre back (FC København)

Jelerts stats.
Jelerts stats.Tobias Jørgensen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore

Greenkeeperne hos FC København skal nok lige have tjekket, hvor meget græs der er tilbage på siderne efter kampen mod AaB. Der er nemlig en god chance for, at de grønne græstotter er blevet flænset op af FC Københavns Elias Jelerts mange hidsige løb på kanterne. Den unge back var nemlig involveret i rigtig mange offensive aktioner. Han kom blandt andet frem til flere gode indlægsmuligheder i første halvleg, og han var sågar tæt på at score efter en flot dribletur i slutningen af de første 45 minutter. I anden halvleg fortsatte Jelert ufortrødent, hvilket gav pote efter 62 minutter, da han fandt Viktor Claesson inde foran mål, som let kunne sende bolden i kassen.

Det var dog ikke kun offensivt, at den 19-årige back viste sig frem. Efter 68 minutters spil leverede han en heroisk blokering på Allan Sousas forsøg inde i feltet, som ellers var røget direkte i mål.

Elias Jelerts flotte præstationer i FCK-trøjen gør, at han blandt andet holder Kevin Diks ude på bænken.

Jacob Steen Christensen, midtbane (FC Nordsjælland)

Jacob Steen Christensens afleveringer.
Jacob Steen Christensens afleveringer.Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore.

Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland vandt fredag over OB på hjemmebanen i Farum i en særdeles målrig kamp, der endte 4-2 til hjemmeholdet. En ting, der fungerer rigtig godt for guldaspiranterne, er den alsidige midtbane-trio bestående af Mads Bidstrup, Mohammed Diomande og Jacob Steen Christensen. Alle tre bidrager både offensivt og defensivt, og hos Flashscore har vi i denne uge valgt Jacob Steen Christensen til ’Ugens hold’.

Den 21-årige midtbanespiller var enormt dygtig til at binde spillet sammen i fredagens kamp mod ”Striwerne”. Flere flotte fremadrettede afleveringer gjorde det muligt for FCN at skabe gode chancer. Jacob Steen Christensen noterede sig også for en assist, da han i første halvleg fandt Wahid Faghir, som vendte rundt på en tallerken og bankede bolden i nettet. Det var midtbanespillerens fjerde assist i sæsonen.

Joe Bell, midtbane (Brøndby IF)

Joe Bells afleveringer.
Joe Bells afleveringer.Jens Dresling/Ritzau Scanpix og Flaschscore.

Joe Bell har i forårssæsonens start taget pladsen på Brøndbys midtbane fra Josip Radosevic. Den New Zealandske spiller havde svært ved at komme på holdet i efteråret, men han er blevet Jesper Sørensens førstevalg på 6’er-positionen. I mandagens kamp mod FC Midtjylland var Joe Bell da også vigtig for Brøndbys opbygningsspil og flotte kombinationer ud af FCM’s pres. Han var generelt rolig på bolden og sørgede for, at det midtjyske hold blev rykket fra side til side.

Også i defensiven var han vigtig, da han spillede en central rolle i at bakke op om særligt Blas Riveros, som spillede over for Gustav Isaksen. Isaksen blev da heller aldrig farlig i kampen, og det var blandt andet Bells fortjeneste.

Viktor Claesson, højre kant (FC København)

Viktor Claesson stats.
Viktor Claesson stats.Claus Birch/Ritzau Scanpix og Flashscore

Det er næsten uhyggeligt, hvor god Viktor Claesson har været for FCK, siden han kom til klubben fra Kasnodar. I denne sæson ligger han lige nu nummer to på topscorerlisten med ni mål og tre assists.

I søndagens kamp mellem FCK og AaB var svenskeren endnu en gang afgørende for sit hold, da han på Elias Jelerts flade indlæg fik sendt bolden i nettet.

Københavnerne har også sat jagten ind på FCN og førstepladsen, og her kan Claessons målfarlighed blive afgørende, da FCK lige nu spiller uden en regulær 9’er, da Andreas Cornelius er skadet. I stedet har Jacob Neestrup benyttet sig af Hákon Haraldsson på den forreste plads. Islændingen har dog kun nettet en enkelt gang i sæsonen indtil videre.

Elias Achouri, venstre kant (Viborg FF)

Achouris stats.
Achouris stats.Claus Fisker/Ritzau Scanpix og Flashscore.

To vanvittigt flotte scoringer fra den tunesiske Viborg-spiller sikrer ham en plads rundens hold hos Flashscore. Achouri blev fast mand på Viborg-holdet mod slutningen af efterårssæsonen. Det kom blandt andet efter salget af Tobias Bech og Justin Lonwijk.

Kantspilleren viste i glimt sin flotte teknik i forårspremieren mod FC Midtjylland, som Viborg tabte med hele 4-0. I weekendens kamp mod AC Horsens leverede han dog en toppræstation, hvor han fra sin venstrekant var en konstant trussel mod Horsens-forsvaret. De to mål var Achouris første scoringer i Viborg-trøjen.

Viborg kæmper med næb og klør for at holde fremadstormende FCK bag sig, og det kræver, at de holder et flot pointsnit og får gang i nye målscorere efter salget af Jay-Roy Grot. Achouri kunne derfor meget vel blive Viborgs nye talisman.

Wahid Faghir, angriber (FC Nordsjælland)

Faghir stats.
Faghir stats.Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore

Der er ingen tvivl om, at FC Nordsjælland har spekuleret i, hvor målene skulle komme fra, da de solgte norske Andreas Schjelderup til Benfica. Den norske komet scorede nemlig hele ti mål i efterårssæsonen, hvilket betyder, at han stadig topper topscorerlisten.

Superligaens førerhold kan dog meget vel have fundet en ny målmaskine i lejespilleren Wahid Faghir. Faghir kom til Nordsjælland på leje i sommer fra tyske Stuttgart. Den unge angriber spillede dog ikke meget i efteråret, da han var plaget af skader. Nu er han dog klar, og det tyder på, at han har fundet målformen med tre mål i de to første forårskampe.

Den 19-årige angriber scorede både i forårspremieren mod Lyngby, og så nettede han to gange i weekendens kamp mod OB. Han kan vise sig, som en uhyre vigtig brik i FC Nordsjællands jagt på guldmedaljerne.

Tonni Adamsen, angriber (Silkeborg IF)

Tonni Adamsen stats.
Tonni Adamsen stats.Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix og Flashscore.

Det er nogle store sko, som Tonni Adamsen skal fylde ud i Silkeborg. Klubben solgte i vinterpausen nemlig sidste sæsons topscorer Niklas Helenius, og derfor bliver der kigget Adamsens vej, når der skal laves mål for Silkeborg.

I forårspremieren mod FCK kom den 28-årige angriber frem til nogle gode muligheder, men formåede ikke at omsætte dem. Man skulle lige til at tro, at historien ville gentage sig, da Silkeborg var på besøg i Aarhus. Den dynamiske spids var konstant en trussel mod AGF’s forsvar, hvor han skabte gode chancer og havde flere fine forsøg.

Forløsningen kom da også, da han i det 91. minut headede Lukas Engels indlæg i mål på fornemmeste vis. Det var Adamsens sjette scoring i Superligaen, og når man kigger på, hvor mange chancer han kommer til, så kunne det meget vel være startskuddet til et flot forår i Silkeborg-trøjen.