Serie A-optakt: Klassisk opgør i Rom om Champions League-pladser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Serie A-optakt: Klassisk opgør i Rom om Champions League-pladser
Første opgør bød på dramatik i form af en sen romersk udligning
Første opgør bød på dramatik i form af en sen romersk udligning
Profimedia
Kampen om de europæiske turneringer til næste sæson er langt fra afsluttet. Lørdag møder to af bejlerne hinanden på Stadio Olimpico i Rom.

Med nederlaget på 3-1 til Atalanta, inviterede romerne holdet fra Bergamo med ind i kampen om europæisk fodbold efter sommerferien. Med Juventus tilbage i spillet, er der nu “blot” ni points imellem nr. to og nummer syv i Serie A, med 21 points tilbage at spille om.

Form og indbyrdes opgør

Trods nederlaget til Atalanta, indtager Jose Mourinhos tropper en femteplads i Serie A. Lørdagens modstander fra AC Milan ligger lige over, dog blot på en bedre målscore i forhold til Roma.

AS Roma er stærke på eget græs, hvor man kun har tabt fire kampe i sæsonens Serie A. Sidste nederlag var midt i marts, i en hæsblæsende kamp mod Sassoulo. Formbarometeret for de seneste fem kampe hedder tre sejre og to nederlag. 

Stats på sidste opgør
Opta by Stats Perform

AC Milan er svære at blive kloge på, når de er på udebane. Seks sejre, fem uafgjorte og fem nederlag er det blevet til i de 15 udekampe. De kommer dog ind til kampen uden nederlag i deres seneste fire kampe. I sidste weekend blev det til 2-0 hjemme over Lecce.

Første opgør i sæsonen blev 2-2 på San Siro, mens det var Milan der løb med sejren i sidste sæsons kamp i Rom.

Seneste fem indbyrdes opgør
Flashscore

Hold øje med disse

For Roma er det svært at komme udenom anfører Lorenzo Pellegrini for tiden. Tre mål og en assist i tre kampe er status for den 26-årige midtbanespiller.

I den omvendte kamp spillede Pellegrini en stærk kamp, hvor han stod fadder til reduceringen til 2-1 med tre minutter igen. I en direkte kamp om Champions League-givende pladser skal kaptajnen gå forrest.

Pellegrini vs. Leao
Opta by Stats Perform, photo by Profimedia

Milans topscorer Rafael Leao er også i strålende form for tiden. Portugiseren lavede begge mål mod Lecce og var i oplæggerens rolle til Olivier Girouds scoring i 1-1 kampen mod Napoli, der sendte syditalienerne ud af Champions League.

12 scoringer er det blevet til i Serie A for den 23-årige portugiser, der scorede flotte 8,4 på Flashscores karaktergivningsskal mod Lecce.

Skader og karantæner

Mourinho jokede i ugens løb i et interview med Roma-legenden Francesco Totti, at han ville udtage ham, samt måske sætte sig selv på banen mod Milan. Romerne er da også hårdt ramt.

Rick Karsdorp, Diego Llorente, Chris Smalling og Gini Wijnaldum er med sikkerhed væk, mens kreatøren Paolo Dybala er tvivlsom.

Milan mangler umiddelbart kun Zlatan Ibrahimovic og midtbanespilleren Tommaso Pobega.

Kampen kan følges direkte på Flashscores kampside.