Napoli er tæt på italiensk guld efter overtidsmål på Juventus Stadium

Raspadoris sejrsmål kan blive guld værd for Napoli.
Raspadoris sejrsmål kan blive guld værd for Napoli.Profimedia
Napoli har ikke vundet det italienske mesterskab siden 1990, men i næste weekend kan titeltørken være forbi.

Efter en 1-0-udesejr over Juventus er Napoli med syv spillerunder tilbage hele 17 point foran nærmeste forfølger, Lazio.

Hvis napolitanerne på lørdag slår Salernitana, og Lazio dagen efter taber point til Inter, ryger guldet til den fodboldgale by i Syditalien.

Sejren over Juventus blev sparket i hus af Giacomo Raspadori, der tre minutter inde i tillægstiden stod helt udækket i venstre side af straffesparksfeltet og bankede bolden i mål med en helflugter.

Juventus ligger trods det bitre nederlag lunt i svinget i forhold til Champions League-billetter til næste sæson.

Det skyldes naturligvis, at klubben tidligere på ugen fik omstødt den pointstraf for regnskabssnyd, der havde kostet 15 point i tabellen.

De genkomne point har forvandlet Juventus fra midterhold til topkandidat, der kæmper hårdt med Lazio, Roma, Milan og Inter om de tre Champions League-pladser, der er i spil efter suveræne Napoli.

Begge Milano-hold tog tre point tidligere søndag. På to mål af Rafael Leao vandt Milan 2-0 hjemme over Lecce, mens Inter vandt 3-0 ude over Empoli. Her blev Romelu Lukaku dobbelt målskytte.

At Napoli endte med at vinde topopgøret, var helt i tråd med kampforløbet. Napoli var bedst og havde de største chancer.

Alligevel var Juventus ved at rende med alle point, da Angel Di Maria scorede på en friløber otte minutter før tid.

Efter et videogennemsyn vurderede dommeren dog, at Arkadiusz Milik forinden havde begået frispark mod Stanislav Lobotka og annullerede scoringen.