Mourinho ikke overrasket over annullering af Juventus-straf: Jeg vidste det

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mourinho ikke overrasket over annullering af Juventus-straf: Jeg vidste det

Det kommer ikke bag på den portugisiske træner, at Juventus er tilbage i toppen.
Det kommer ikke bag på den portugisiske træner, at Juventus er tilbage i toppen.Profimedia
Sagen om Juventus' påståede regnskabssnyd tog torsdag aften en ny drejning, da Italiens Olympiske Komité (Coni) annullerede den straf på 15 point, som Juventus havde modtaget.

Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) er blevet bedt om at genbehandle sagen, men indtil videre er Juventus blevet 15 point rigere i Serie A-tabellen igen.

Conis afgørelse katapulterede Juventus fra ottendepladsen i tabellen og op som nummer tre - altså ind i den vigtige top-4, som giver adgang til næste sæsons Champions League.

Det betyder, at især AS Roma, AC Milan og Inter har fået en konkurrent mere i kampen om top-4, og Roma-træner José Mourinho er ikke overrasket over udfaldet.

"Jeg har i længere tid sagt, at vi ikke må glemme de 15 point. Jeg troede, dommen ville komme klokken 21, men det ændrer ikke noget for mig," siger Mourinho spydigt til mediet DAZN ifølge bold.dk.

Hos Juventus er man selvsagt glad for at have fået de 15 point tilbage, som man i januar blev frataget. Men fodbolddirektør Francesco Calvo vil ikke løfte armene for højt op over hovedet.

"Vi er glade for at se på tabellen og os. Nu er der noget, vi kan regne med, og vi forventer, at pointene forbliver hos os," siger han til klubbens hjemmeside.

"Det er dog tidligt at udtale sig om, da vi ikke har modtaget motivationen (for omstødelsen, red.). Det er svært at vide, hvordan man skal reagere, når man ikke kender motivationen."

Han fastholder, at klubben ikke bevidst har snydt, men som nævnt er sagen ikke afsluttet endnu.

Denne del af sagen, også kendt som plusvalenza-sagen, skal altså igennem en ny behandling af fodboldforbundet.

Det er dog ikke alt i torsdagens Coni-dom, der er gået Juventus' vej. Coni har således valgt at stadfæste nogle af de individuelle straffe, som FIGC har idømt nøglepersoner i Juventus.

Den tidligere klubpræsident Andrea Agnelli er ifølge avisen La Gazzetta dello Sport fortsat udelukket fra al fodbold i en periode på to år.

Også Fabio Paratici, der fredag trak sig som fodbolddirektør i Tottenham, fik stadfæstet sin karantæne og tog konsekvensen.

Derimod har Coni sendt udelukkelsen på otte måneder af det tidligere bestyrelsesmedlem Pavel Nedved tilbage til FIGC, hvor den skal genbehandles.

Mens Napoli er stukket af i toppen af Serie A-tabellen, er Juventus nu kun to point fra Lazio på andenpladsen. Roma på fjerdepladsen er tre point efter Juventus. Derefter følger Milan og Inter tæt efter.

Hvis Juventus atter skulle blive ramt af en pointstraf, så vil det ifølge Football Italia først få effekt i næste sæson.