Inter og Juventus kæmper om vintertitlen, når Serie A når midtvejs

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Inter og Juventus kæmper om vintertitlen, når Serie A når midtvejs

Inters start-11'er før deres første kamp efter vinterpausen
Inters start-11'er før deres første kamp efter vinterpausenReuters
Serie A-sæsonen når halvvejs i denne weekend, og selvom der endnu ikke er noget trofæ på højkant, kan enten Inter Milan eller Juventus kalde sig vintermestre.

'Campione d'Inverno' er den uofficielle titel, der gives til det hold, der fører Serie A midtvejs i sæsonen, og det kan være en god indikator for, hvem der vinder Scudettoen, idet 59 ud af 91 vintermestre vinder ligatitlen.

Inters 1-1-resultat i Genoa i sidste weekend gjorde det muligt for Juve at lukke hullet til de førende med en 1-0-hjemmesejr over Roma, og kun to point adskiller nu holdene, da deres imponerende form har gjort sæsonen til et to-hestes løb.

De møder nu hver især hold, der kæmper i den anden ende af tabellen - og deres modstandere har spillet mod hinanden i sidste weekend. Inter møder Hellas Verona på lørdag, mens Juventus rejser til Salernitana på søndag.

Bundholdet Salernitana fik deres anden ligasejr i sæsonen med en 1-0-sejr i Verona i sidste runde og har to point op til Verona, som ligger på 17. pladsen og en plads over nedrykningsstregen.

Simone Inzaghis Inter har vundet deres sidste fire hjemmekampe i ligaen, men led deres eneste Serie A-nederlag i denne sæson på San Siro, til Sassuolo i september, mens Verona pressede Juve, da de tog til Torino i oktober og tabte 1-0 på et mål i det 97. minut.

Det ville dog stadig være et stort chok, hvis Inter denne gang tabte point til et hold med mere end dobbelt så god målforskel som Juventus efter kun at have lukket mål ind otte gange i 18 kampe og scoret 42 mål.

Juve er også imponerende i forsvaret med 11 indkasserede mål, men de 27, de har scoret, viser, at de er glade for at vinde smalle sejre, og manager Massimiliano Allegri vil ikke klage, hvis endnu en tæt kamp giver hans hold tre point.

Sidste gang Inter lå på førstepladsen midtvejs var i 2021-22, men AC Milan vandt ligaen og vendte dermed den foregående sæsons begivenheder, da Inter vandt Scudettoen på trods af, at Milan førte halvvejs.

Serie A stillinger
Serie A stillingerFlashscore

Juventus vandt ni ligatitler i træk før det og blev kronet som vintermestre i syv ud af de ni sæsoner. Uanset hvem der ligger øverst efter denne weekend, vil titelræset helt sikkert forblive en kamp om at vinde indtil slutningen af sæsonen.

Milan gav den pressede manager Stefano Pioli lidt oprejsning med en 1-0-sejr over Sassuolo i sidste weekend og rejser på søndag til Empoli, der ligger næstsidst og ikke har vundet i seks kampe.

Piolis hold er nummer tre, ni point efter Inter, syv point efter Juve og tre point foran Fiorentina på fjerdepladsen. Siden nederlaget til Milan i november har Fiore vundet fire kampe i en stime på fem ubesejrede kampe og kun lukket en enkelt ind.

Vincenzo Italiano's hold er på besøg hos Sassuolo på lørdag, mens Bologna på femtepladsen forsøger at rejse sig efter et choknederlag på 3-0 til Udinese, når de tager imod Genoa på fredag.

AS Roma er nummer syv og et point efter Atalanta, som de møder på Stadio Olimpico på søndag, mens de forsvarende mestre Napoli, som ligger nummer otte med samme antal point som Roma, besøger Torino.