Newcastle kan redde sæsonen med FA Cup-succes: "Kommer til at angribe kampen"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Newcastle kan redde sæsonen med FA Cup-succes: "Kommer til at angribe kampen"

Eddie Howe håber på avancement i FA Cuppen.
Eddie Howe håber på avancement i FA Cuppen.MIKE HEWITT/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
FA Cuppen er på vej ind i den afgørende fase og lørdagen byder på det interessante opgør mellem de to Premier League-klubber Manchester City og Newcastle United.

Det er to af de allerrigeste klubber i England, der tørner sammen lørdag aften, når Manchester City tager imod Newcastle United

Newcastle leverede en flot sæson sidste år og kvalificerede sig til Champions League, mens de i denne sæson kæmper lidt mere med spillet og ligger helt nede på tiendepladsen i Premier League i skrivende stund. Samtidig røg de også ud af gruppespillet i Champions League.

Derfor er FA Cuppen Newcastles største chance for succes i denne sæson. 

Omvendt har Manchester City masser at tænke på. De er med i mesterskabskampen i Premier League, og de er også klar til kvartfinalerne i Champions League. 

Selvom City har meget at se til, så beviste de sidste år, at de sagtens kan præstere i alle turneringer på samme tid. Pep Guardiolas mandskab vandt nemlig både Premier League, Champions League og FA Cuppen. 

De to hold har spillet nogle tætte kampe i denne sæson, hvor City har vundet begge opgør i Premier League, mens Newcastle sendte City ud af Carabao Cuppen.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashshare

Newcastles manager Eddie Howe ved godt, at det bliver en svær kamp, men holdet fra det nordlige England kommer til at jagte en plads i semifinalen.

"Vi kommer til at angribe kampen og forsøge at gå videre. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan gøre det. Vi skal naturligvis have styr på vores gameplan og vi skal nok også have en smule held," fortæller Eddie Howe på fredagens pressemøde.

Selvom Newcastle vandt over City i Carabao Cuppen tidligere på sæson, så hører det faktisk til sjældenhederne, at Newcastle vinder over Manchester-holdet. City har nemlig vundet otte af de seneste ti indbyrdes opgør, og vi skal helt tilbage til 2014 for at finde seneste Newcastle-sejr på Etihad.

I sidste sæson var Newcastle særdeles dygtige og effektive på omstillinger. En taktik, som de er kørt videre med i denne sæson, hvor spillere som Anthony Gordon og Alexander Isak virkelig kan sprudle.

Generelt har Newcastle været rigtig gode foran kassen. I sidste sæson scorede de i gennemsnit 1,7 pr. kamp, mens de i denne sæson har et snit på 2,1 mål pr. kamp.

Derfor skal krisen ikke findes i den offensive del af spillet. 

Defensiv deroute?

Newcastles flotte sæson sidste år kan i høj grad tilskrives et voldsomt stærkt forsvar. 

Det nordengelske hold havde sammen med Manchester City den allerbedste defensiv i hele Premier League. De to hold indkasserede hver 33 scoringer, hvilket svarer til 0,86 indkasserede mål pr. kamp. 

I denne sæson er historien dog en helt anden. Allerede nu med ti kampe tilbage har Newcastle indkasseret hele 48 mål i Premier League, hvilket svarer til 1,71 pr. kamp. 

En af forklaringerne kan være, at 'The Magpies' har måttet undvære Nick Pope i lang tid. Den engelske landsholdskeeper fik en skulderskade i sejren over Manchester United i 14. spillerunde og har siddet ude siden da.

I perioden uden Nick Pope har Newcastle indkasseret hele 34 scoringer på blot 14 Premier League-kampe, så man kan roligt sige, at holdet fra 'The Toon' savner deres sikre sidste skanse.

Og det ser ud til, at Newcastle må undvære Nick Pope noget tid endnu.

Newcastle har været plaget af skader gennem det meste af sæsonen, og Eddie Howe må stadig se bort fra profiler som Joelinton, Nick Pope, Anthony Gordon og Harvey Barnes til lørdagens kamp mod City. 

Pep Guardiola må omvendt formentlig undvære Jack Grealish, Kevin De Bruyne og Ederson.

Kampen starter 18:30, og du kan følge den her.