Britisk milliardær Ratcliffe færdiggør køb af andel i Manchester United

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Britisk milliardær Ratcliffe færdiggør køb af andel i Manchester United

Et fotografi taget den 4. februar 2024 viser et billboard med INEOS' bestyrelsesformand og Manchester United-aktionær Sir Jim Ratcliffe.
Et fotografi taget den 4. februar 2024 viser et billboard med INEOS' bestyrelsesformand og Manchester United-aktionær Sir Jim Ratcliffe.AFP
Den britiske milliardær Sir Jim Ratcliffe sagde, at det er en "stor ære" og et "ansvar" at blive medejer af Manchester United, efter at hans køb af en minoritetsandel blev afsluttet tirsdag.

Den 71-åriges investering, som vil give ham kontrol over fodboldaktiviteterne hos de 20-dobbelte engelske mestre, blev godkendt af Premier League og det engelske fodboldforbund i sidste uge.

Den 24. december sidste år blev det annonceret, at Ratcliffe havde accepteret at købe 25 procent af aktierne i Manchester United fra de upopulære ejere Glazer-familien i en handel til en værdi af omkring 1,02 milliarder pund.

Efter afslutningen af den handel har grundlæggeren af den petrokemiske gigant INEOS investeret yderligere 200 millioner dollars (159 millioner pund) for at øge sin samlede andel til 27,7 procent, og han vil skyde yderligere 100 millioner dollars (79 millioner pund) ind inden årets udgang for at muliggøre investeringer i infrastrukturen på Old Trafford.

"Dette markerer afslutningen på transaktionen, men det er kun begyndelsen på vores rejse mod at bringe Manchester United tilbage til toppen af engelsk, europæisk og global fodbold med faciliteter i verdensklasse til vores fans," siger Ratcliffe i en erklæring fra klubben.

"Arbejdet med at nå disse mål vil accelerere fra i dag."

United har ikke vundet Premier League, siden den tidligere manager Alex Ferguson trak sig tilbage i 2013, og vandt sidst Champions League i 2008, da deres resultater på banen er blevet forværret under Glazers' regeringstid.

Amerikanerne har været dybt upopulære blandt tilhængerne, lige siden en lånefinansieret overtagelse af klubben i 2005 belastede klubben med hundredvis af millioner dollars i gæld.

Joel Glazer, Uniteds administrerende medformand, sagde: "Jeg vil gerne byde Sir Jim velkommen som medejer og ser frem til at arbejde tæt sammen med ham og INEOS Sport om at skabe en lys fremtid for Manchester United."

Ratcliffes Manchester United-investering har rumlet i månedsvis
Ratcliffes Manchester United-investering har rumlet i månedsvisAFP

Ratcliffe, der er United-fan fra barnsben, har allerede mødtes med førende fangrupper og lokale politikere, mens han udstikker kursen for at føre United tilbage til toppen både på og uden for banen.

Omar Berrada er blevet hentet fra lokalrivalerne og Premier League-mestrene Manchester City for at blive klubbens nye CEO.

Jagten på Newcastles Dan Ashworth som Uniteds sportsdirektør nærmer sig også sin afslutning, da Ratcliffe har til hensigt at revolutionere De Røde Djævles fejlslagne rekrutteringsstruktur.

En UEFA-rapport afslørede i sidste uge, at United havde den dyreste trup i historien i slutningen af sidste sæson med en samlet transferomkostning på 1,5 milliarder dollars.

Men den investering har ikke givet resultater på banen.

United røg ud af Champions League-gruppespillet tidligere på sæsonen og ligger nummer seks i Premier League.

Aftalen er blot den seneste i en portefølje af sportsinvesteringer fra Ratcliffes INEOS, som har brugt sit store overskud til at finansiere en række projekter inden for fodbold, cykling, Formel 1, atletik og sejlsport.