Målboom i Premier League: Længere og mere effektiv spilletid er årsagen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Målboom i Premier League: Længere og mere effektiv spilletid er årsagen

Phil Fodens mål mod Brentford satte ny engelsk rekord
Phil Fodens mål mod Brentford satte ny engelsk rekordAFP
Premier League-holdene har aldrig scoret så mange mål, som de har gjort i denne sæson, og kun den hollandske liga har et bedre gennemsnit end den engelske i denne sæson blandt de store europæiske ligaer.

I sidste weekend scorede holdene i den bedste engelske række tilsammen 45 mål, hvilket er det højeste antal i historien for en ligakampdag.

Den tidligere rekord på 44 mål tilhørte anden runde af 2020/21-sæsonen og 34. runde af sidste sæson.

Sidste weekends kamp slog også rekorden for mål på en enkelt dag: Lørdag den 3. februar blev der scoret 26 mål i fem kampe, og det skyldtes Newcastles vanvittige 4-4-kamp mod Luton.

Premier League-sæsonen 2023/24 har således generelt det højeste målgennemsnit i turneringens historie. Indtil videre har holdene scoret 730 mål i 228 kampe: et gennemsnit på 3,20 pr. kamp.

Sidste sæson sluttede med et gennemsnit på 2,85 mål pr. kamp, med i alt 1.084 mål.

I de største europæiske ligaer er det kun Eredivisie, der har et højere gennemsnit. Med 577 bolde i nettet i 20 kampe er det gennemsnitlige antal mål i Holland 3,21.

Bundesligaen har et næsten identisk målgennemsnit som den engelske og hollandske: 3,19. Efter 20 runder har de tyske hold scoret 571 mål i 179 kampe.

I både Eredivisie og Bundesliga er gennemsnittene lige så høje som sidste år. Det samme gælder for La Liga (gennemsnit på 2,64 mål pr. kamp), Serie A (2,55) og Ligue 1 (2,51).

Kun Premier League har taget et stort spring fra sidste sæson til den nuværende.

Hvorfor så mange mål?

Svaret på de mange mål i England kan ligge i managernes offensive tilgang til fodbold, manglen på gode midterforsvarere og nogle hold, der ikke kan holde nerverne i ro, såsom Sheffield United, der allerede har indkasseret 59 mål i ligaen.

Ifølge data fra Opta, offentliggjort af The Guardian, ligger det mest sandsynlige svar i den forlængede spilletid.

Dataene afslører, at denne sæsons Premier League-kampe i gennemsnit er næsten 3 minutter længere end sidste år.

Den nuværende gennemsnitlige tillægstid er 11 minutter og 41 sekunder pr. kamp - hvilket, ligesom antallet af mål, er en absolut ligarekord.

Da dommerne i denne sæson har fået besked på at tilføje den nøjagtige tid, der bruges på udskiftninger, VAR-gennemgange, skader og så videre, er der simpelthen flere minutter til rådighed for spillerne til at få bolden ind.

Et andet faktum, som Opta viser, er, at bolden er mere i spil i denne sæson. Det nuværende gennemsnit er 58 minutter og 31 sekunder, sammenlignet med 54 minutter og 52 sekunder sidste sæson.

Og 9,2% af alle mål i turneringen er kommet i overtiden. Indtil videre er 67 mål blevet scoret efter det 45. minut.

Arsenal og Liverpool har scoret flest mål i den forlængede spilletid, nemlig otte hver.

Kun Nottingham Forest har ikke scoret efter de 90 minutter er udløbet.

Der er dermed stor sandsynlighed for masser af mål, når 24. runde af Premier League starter lørdag den 10. februar med syv kampe: Se programmet her:

Følg Premier League på Flashscore.