Giganternes kamp på Etihad ender i kedelig påskenullert

De to hold havde særdeles godt fat i hinanden.
De to hold havde særdeles godt fat i hinanden.AFP
Der var lagt op til topunderholdning i kampen i Premier League mellem Manchester City og Arsenal på Etihad. Den forhåbning kunne kampen dog ikke helt leve op til, da den endte målløst i noget, der var væsentligt mere Langfredag end en guldpalmesøndag.

City var blevet forstærket af en helt kampklar Kevin de Bruyne, men hverken ham, Erling Braut Haaland eller de andre stjerner kunne kaste stjernestøv over en noget flad første halvleg.

Kampen var derfor målløs ved pausen.

Liverpool havde forinden under over Brighton og overtaget førstepladsen, så begge hold havde ellers rigeligt at spille for.

Billedet fortsatte i anden halvleg, hvor et defensivt disciplinereret Arsenal noterede sig for deres første forsøg efter 85 minutter, da Leandro Trossard slap igennem på kanten af offside, men hans afslutning sad lige på Stefan Ortega.

Meget mere end en ej succesrig appel om straffe fra Haaland, der følte sig hevet i trøjen i feltet, indtraf der ikke i kampen, som derfor endte 0-0.

Arsenal skal have ros for at holde Citys stjerneoffensiv fra fadet, men en glædelig påskeoplevelse blev kampen aldrig.

KampstatistikOpta by Stats Perform

Dermed føres Premier League an af Liverpool, der tidligere søndag slog Brighton med 2-1.

Med ni runder tilbage har Liverpool 67 point foran Arsenal og City, der har henholdsvis 65 og 64 point. Arsenal har den bedste målscore, hvilket kan blive nok så relevant, når regnskabet i sidste ende skal gøres op.

Rodri var banens bedste i sit arbejdsraseri
Rodri var banens bedste i sit arbejdsraseriOpta by Stats Perform/AFP

Bevidst om Citys offensive styrker greb Arsenal kampen meget defensivt an. Mikel Arteta havde organiseret sit hold grundigt, og hjemmeholdet havde meget svært ved at skabe chancer i åbent spil.

Meget sigende var det et hjørnespark, der skabte første halvlegs største tilbud foran mål.

Nathan Aké stod pludselig helt fri foran mål, men fra nært hold headede han lige på kroppen af keeper David Raya, der knap nok kunne nå at gøre et udfald. Kort efter udgik Aké med en skade.

I den anden ende forsøgte Arsenal at spille hurtigt fremad, når situationerne indbød til det.

Det gav et par halve chancer til Gabriel Jesus, men den brasilianske angriber kom ikke nærmere end et forsøg, der strøg en halv meter forbi den ene opstander.

Kampbilledet blev det samme i anden halvleg, hvor der om muligt var endnu færre forsøg på mål.

Arsenals stopperpar med Gabriel Magalhães og William Saliba afviste stort set alt i en blændende kamp af duoen.

Med mindre end ti minutter tilbage fik Erling Haaland endelig en halv chance, men han mistimede sit løb til bolden og fik ikke afsluttet.

Kort efter forsøgte indskiftede Leandro Trossard sig i den anden ende, men City-keeper Stefan Ortega reddede uden de store problemer.

I de døende minutter var det tydeligt, at begge hold havde det fint med en pointdeling, så sådan blev det.