FCN-træningslejr skiller sig ud fra superligamængden: Tager til den amerikanske vestkyst

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCN-træningslejr skiller sig ud fra superligamængden: Tager til den amerikanske vestkyst

FCN-træningslejr skiller sig ud fra superligamængden: Tager til den amerikanske vestkyst
FCN-træningslejr skiller sig ud fra superligamængden: Tager til den amerikanske vestkystProfimedia
FC Nordsjælland skiller sig ud fra mængden, når holdet mandag sætter kurs mod en to uger lang træningslejr.

Mens de 11 øvrige superligaklubber på deres primære træningslejr rejser til Spanien, Portugal eller Tyrkiet, tager FCN til San Diego i Californien.

Rejsemålet er ikke tilfældigt. I maj sidste år afslørede FCN, at den kommende Major League Soccer-klub San Diego FC kommer under Right to Dream-paraplyen, der ud over FCN også tæller akademier og klubber i Ghana og Egypten.

Et træningsophold med behageligt klima og gode faciliteter er en oplagt chance for at kickstarte samarbejdet med den nye søsterklub.

"Med udvidelse af vores organisationen har vi fået tilknyttet en klub og et akademi mere, og i den henseende er det vigtigt at skabe en god forbindelse, som vi har været gode til med akademiet i Ghana og er i gang med at skabe i Egypten", siger FCN-træner Johannes Hoff Thorup.

Træningsfaciliteterne er ifølge træneren helt i top.

"Forholdene er så gode som overhovedet muligt. Det er sådan et campus-anlæg, hvor vi får stillet flere baner til rådighed, der er gode muligheder for styrketræning og i øvrigt anden sport, hvis vi har lyst til det".

Den 34-årige cheftræner fornemmer, at spillerne glæder sig til at komme afsted på en anden måde, end hvis der ventede endnu en træningslejr i Sydeuropa.

"Helt klart, det betyder noget for dem. Med al respekt for de gode steder, vi tidligere har været, så er det selvfølgelig ekstra spændende at komme derover".

"At komme over til noget, der forhåbentlig bliver historisk og en stor del af vores klub, er spændende for både spillere og trænere", siger Hoff Thorup.

Under træningslejren venter testkampe mod blandt andre LA Galaxy, der er klubben med flest MLS-titler, og Los Angeles FC, der vandt MLS i 2022 og nåede finalen året efter.

"Vi har forsøgt at få nogle meget kompetitive modstandere og kampe på så højt niveau som overhovedet muligt. Det er meget spændende modstandere, og så er der også elementet i at prøve noget anderledes", påpeger Hoff Thorup.

FCN, der overvintrer som Superligaens nummer fem, tager hul på foråret med hjemmekampen mod Lyngby 18. februar.