Redaktørens valg: Tyne-Wear Derby, EM Håndbold-optakt og sidste runde i NFL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: Tyne-Wear Derby, EM Håndbold-optakt og sidste runde i NFL
Redaktørens valg: Tyne-Wear Derby, EM Håndbold-optakt og sidste runde i NFL
Redaktørens valg: Tyne-Wear Derby, EM Håndbold-optakt og sidste runde i NFLAFP / Flashscore
Mens julepynten måske er pakket væk for endnu et år, og nytårsfesten forlængst er slut, sover sportens verden aldrig - og den første weekend i 2024 byder på masser af fascinerende sports-action, som du ikke må misse

Lørdag den 6. januar

Sunderland vs Newcastle - Kl. 13:45

To ærkerivaler mødes lørdag eftermiddag i FA Cup'ens tredje runde, når Newcastle rejser til Sunderland til det prestigefyldte Tyne-Wear-derby.

I årenes løb har der været mange mideværedige møder mellem holdene i både ligaen og pokalen, men de to hold har ikke mødtes siden 2016, efter at Sunderland indledte den nedtur, der førte til deres endelige nedrykning til den tredjebedste engelske fodboldrække.

Spol hurtigt frem til 2023, og begge klubber er på vej frem. Newcastle har fået tilført masser af kapital, efter at de blev købt af Saudi Public Investment Fund, mens Sunderland har fået deres egen opblomstring og stadig har chancen for at rykke op i Premier League igen.

Denne weekends værter vil have gode chancer for en overraskelse, da Newcastles skadesliste bliver længere og længere, og de har været i ukarakteristisk dårlig form i julen. Det lover godt for et lidenskabeligt brag med masser af engelsk fight og tacklinger i knæhøjde. 

 

Danmark - Ægypten - Kl. 16.00

Nikolaj Jacobsen får chancen for at finpudse de absolut allersidste detaljer før det i den kommende uge går løs ved EM-slutrunden i Tyskland, hvor Sverige er forsvarende mester.

Danmark indledte torsdag den sidste styrkeprøve før slutrunden, Golden League i Royal Arena ved at spille uafgjort mod Norge 27-27 i en til tider flot forestilling, hvor danskerne undervejs havde ført med seks mål.

Danmark har spillet masset af legendariske opgør mod "Faraos sønner", ikke mindst det mindeværdige opgør i 2021, hvor Lasse Svan Danmark sendte i VM-semifinalen, da han scorede på det afgørende straffekast og sikrede sejren på 39-38 i en sindsoprivende kamp med to røde kort og to forlængede spilletider. 

Nicolaj Jacobsens tropper spiller den sidste kamp i turneringen mod Holland søndag blot tre dage før man på onsdag i den kommende uge spiller første kamp i slutrunden mod Tjekkiet.

Søndag den 7. januar

New Orleans Saints vs Atlanta Falcons - Kl. 19:00

Den ordinære NFL-sæson slutter i denne weekend, men der er stadig masser at spille for, når holdene kæmper om de sidste slutspilspladser. Både New Orleans Saints og Atlanta Falcons er således stadig med i kampen, da NFC South-divisionen er helt åben.

Saints og Tampa Bay Buccaneers har begge otte sejre og otte nederlag, mens Falcons er 'en sejr efter dem. På denne baggrund er dette opgør reel playoff-kamp, hvor vinderen næsten er garanteret en plads i postseason.

De to hold mødtes tilbage i november i Atlanta, hvor Falcons vandt 24-15. Siden da har søndagens gæster vundet to ud af fem kampe, mens Saints har vundet tre og dermed ligger over Atlanta før den sidste kamp.

Deres resultater i løbet af året har været bemærkelsesværdigt ens, så forvent en tæt kamp med masser af spænding. 

Revel vs Paris Saint-Germain - Kl. 20:45

Da US Revel vel fra den sjettebedste række blev trukket mod de franske giganter Paris Saint-Germain i den franske pokalturnering tilbage i december, udløste det vilde jubelscener blandt amatørholdets spillere og personale. Revels præsident Didier Roques beskrev det som en "drøm", mens angriberen Maxime Zahil indrømmede, at han græd efter lodtrækningen.

Revel træner kun to gange om ugen og spiller foran et stadion, der kun kan rumme 3.500 tilskuere, og er så langt fra PSG's magt, som man kan komme. Men søndag aften på Castres Olympiques Stade Pierre-Fabre med plads til 12.300 tilskuere får de besøg af Kylian Mbappe og co. i et forsøg på at skabe en af de mest skelsættende overraskelser i klubfodbold.

Luis Enriques mænd har fem point i toppen af Ligue 1 på trods af en tvivlsom start på sæsonen, og da de ikke skal spille Champions League før i februar, rejser de til Sydfrankrig fast besluttet på at gøre arbejdet færdigt med et minimum af besvær. Men som det ofte er tilfældet med knock-out-fodbold, ved man aldrig, så man skal ikke helt afskrive Revels chancer - pokalens magi finder altid en vej!