LIVE Fodbold Tracker: Rasmus Højlund sender Manchester United i FA Cup-finalen

Højlund blev matchvinder
Højlund blev matchvinder AFP
Som vanligt har vi vores weekendtracker til at følge dig gennem de europæiske ligaer, der så småt begynder at nå deres absolutte zenith. Weekenden byder blandt andet på semifinaler i FA Cuppen samt et par potentielt ganske afgørende kampe i den danske Superliga. Og nåja, så er der også lige en Clásico til at runde weekenden af med søndag. Følg med her for startopstillinger, kampfakta og højdepunkter fra fodboldweekenden.

Kl. 22:55 - Der blev ikke scoret i anden halvleg, og PSG kan dermed notere sig en sejr på 4-1 over Lyon. Med sejren, og de tre points, udbygger pariserne deres føring i toppen af Ligue 1.

Stats fra kampen
Stats fra kampenOpta by Stats Perform

Kl. 22:48 - Atalanta har haft en uge over middel. Først ekspederede de Liverpool ud af Europa League, og søndag aften blkev det til en 2-1 sejr ude over Monza. Med sejren er holdet fra Bergamo stadig i spil til en Champions League plads næste sæson, som de også kan få, hvis de går hele vejen i Europa League.

Kl. 21:55 - Portugisiske Goncalo Ramos står i skyggen af Kylian Mbappe i PSG. Søndag aften har han fået chancen i hjmmekampen mod Lyon, og han har brændt banen af i de første 45 minutter. To scoringer er det blevet til, og Paris Sant-Germain kan gå til pause foran med 4-1. Målscorer for Lyon var den tidligere FCN-spiller Ernest Nuamah.

Kl. 21:26 - Bo Henriksen og Mainz er nu ubesejrede i fem kampe i streg, efter det blev til 1-1 ude mod Freiburg. Det ene point løfter Mainz ud af nedrykningsfare på bedre målscore end Bochum.

Kl. 21:14 - Drømmestart for Barcelona i stormødet mod Real Madrid. Andreas Christensen header catalanerne i front, efter at have modtaget bolden på bagerste stang.

Kl. 21:11 - Danske Rasmus Nicolaisen spillede en hovedrolle for Toulouse, da de hjemme måtte nøjes med 2-2 i midteropgøret i Ligue mod Marseille. Den danske stopper udlignede til 1-1 i første halvlegs tillægstid, og kunne se sin holdkammerat Yann Gboho bringe Toulouse på sejrskurs med otte minutter tilbage. Indskiftede Faris Moumbagna, der har en fortid i Sønderjyske, udlignede til 2-2 dybt i dommerens tillægstid. Mikkel Desler så hele kampen fra kampen.

Kl. 20:55 - De regerende belgiske mestre fra Royal Union har fået en hæslig start på mesterskabsspillet. Fire nederlag i træk, og søndag blev til et nederlag på 2-1 på egen bane mod danskerløse Club Brügge. Dermed er Royal Union nu nede som nummer 3 i den bedste belgiske række. Anderlecht ligger nummer 1.

De to holds placering
De to holds placeringFlashscore

Kl. 20:07 - Det er landet startopstillinger til El Clasico på Bernabeu. Danske Andreas Christensen er med fra start på gæsternes tremandsmidtbane, i en kamp der er en must-win for Barcelona, hvis de ikke med overvejende sandsynlighed skal se ærkerivalerne smutte afsted med guldet.

Kl. 19:41 - Liverpool kom tilbage på sejrskurs i Premier League, da de besejrede Fulham med 3-1 på Craven Cottage. Med de tre point går holdet fra Merseyside op på siden af Arsenal, mens Manchester City glider ned på tredjepladsen. De regerende mestre har dog spillet en kamp færre.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by Stats Perform

Kl. 19:36 - Det lignede umiskendeligt sæsonens første nederlag til Leverkusen, da de søndag besøgte Signal Iduna Park i Dortmund. Værterne kom på 1-0 ved Nicas Füllkrug med små 10 minutter tilbage, men syv minutter inde i dommerens tillægstid udlignede Leverkusen. Målscorer var Josip Stanisic, der er udlejet fra Bayern München.

Kl. 19:29 - Rasmus Højlund blev matchvinder for Manchester United, der blev tvunget helt ud i straffespark af upåagtede Coventry. Victor Torp og Christian Eriksen scorede også på deres forsøg fra 11-meterpletten. Læs mere om kampen her.

Kl. 18:44 - Rasmus Nicolaisen starter på banen for Toulouse i deres kamp mod Marseille, mens Mikkel Desler starter på bænken.

Kl. 18:30 - Man skal aldrig afskrive Coventry i dette års udgave FA Cuppen. Championship-mandskabet var kommet bagud med 3-0 mod Manchester United, men ligesom det var tilfældet mod Wolverhampton i kvartfinalen, så leverer endnu et stort comeback. Det var den tidligere Sønderjyske-spiller Haji Wright, der scorede på straffesparket, der udlignede stillingen i det 94. minut. Nu skal kampen afgøres i forlænget spilletid.

Kl. 18:18 - Den danske Villarreal-målmand Filip Jørgensen spillede hele kampen, da Villarreal hentede en sen 2-1-sejr på udebane mod Almeria. Det var norske Alexander Sørloth, der tidligere har spillet i FC Midtjylland, der scorede det afgørende mål i overtiden.

Kl. 18:04 - Der har godt gang i måltavlerne i dagens 16-kampe i Premier League. Aston Villa endte med at slå Bournemouth med 3-1, og derfor lægger de afstand til til Tottenham på femtepladsen.

Der kom dog endnu flere mål i London-opgøret mellem Crystal Palace og West Ham. Her smadrede Palace nemlig The Hammers med hele 5-2. Danske Joachim Andersen stod for oplægget til det første mål.

Kl. 17:56 - Det tog lidt tid, men da FC København først kom foran, så var der aldrig tvivl om, at hjemmeholdet ville slå Silkeborg. Denis Vavro gjorde det til 1-0 på et flot spark, mens Jordan Larsson scorede efter en opspilsfejl fra Silkeborg og gjorde det til 2-0. Derfor lægger FCK pres på de øvrige tophold.

Kl. 17:32 - Startopstillingerne til topkampen mellem Brøndby og FC Midtjylland er landet. Brøndby må undvære Mathias Kvistgaarden og Rasmus Lauritsen, mens FCM må se bort fra Paulinho.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

Kl. 17:27 - Det tyder på, at FA Cup-finalen bliver et Manchester-derby. Rasmus Højlund og Manchester United er nemlig foran 2-0 ved pausen i semifinalen mod Coventry. Målene er blevet scoret af Scott McTominay og Harry Maguire.

Kl. 17:06 - Liverpool skal forsøge at rejse sig efter sidste uges nederlag til Crystal Palace, når de møder Fulham på udebane. Hvis Liverpool vil holde liv i gulddrømmene, så kræver det en sejr på Craven Cottage.

Kl. 16:40 - Everton hentede en vigtig sejr hjemme over Nottingham Forest på 2-0. Evertons sejr betyder, at de nu har fem point ned til nedrykningsstregen, og det er endda med en kamp i hånden. Lykkes det for Everton at overleve, så vil det være ganske imponerende, når man tager det i betragtning, at de i løbet af sæsonen har fået fratrukket flere point.

Kl. 16:20 - I London-opgøret mellem Crystal Palace og West Ham har Palace fået en fremragende start på kampen, og det er med en dansker i fokus. Joachim Andersen stod nemlig for oplægget til 1-0-målet, da danskerens indlæg blev pandet i kassen af Michael Olise.

Kort til efter scorede Eberechi Eze til 2-0.

Kl. 16:12 - Hvidovre hentede første hjemmesejr i denne sæson, da nedrykningsrivalerne fra Vejle blev besejret med 2-1 efter en flot Hvidovre-præstation.

Samtidig var Lyngby på besøg i Viborg, og David Nielsens tropper måtte igen se sig slået. Selvom de kongeblå kom foran 1-0, så endte Viborg med at vinde kampen 2-1.

Kl. 16:08 - Martin Braithwaite havde ikke scoret i næsten halvanden måned, men her til eftermiddag fik den tidligere Esbjerg-spiller igen netmaskerne til at blafre, da Espanyol spillede 1-1 mod Andorra.

Kl. 15:55 - I Premier League har Joachim Andersen anførerbindet for Crystal Palace, der skal forsøge at følge op på den flotte sejr over Liverpool, i kampen mod West Ham.

I Birmningham tager Aston Villa imod Bournemouth, som har danske Philip Billing på bænken.

Kl. 15:45 - I den næstbedste engelske række har Sheffield Wednesday netop besejret Jon Dahl Tomassons tidligere arbejdsgiver Blackburn med 3-1. Det er nok en kamp, som Blackburn-keeperen Aynsley Pears gerne vil have ud af hovedet så hurtigt som muligt. Ikke fordi han lukkede tre mål ind, men grundet et voldsomt kluntet selvmål.

Kl. 15:24 - FC København får besøg af Silkeborg denne søndag eftermiddag, og københavnerne er tvunget til en sejr, hvis ikke de skal falde alt for langt bagefter FC Midtjylland og Brøndby i mesterskabskampen. Silkeborg vandt i starten af sæsonen med 3-1 over FCK i Parken, og de kommer uden tvivl til at jagte en sejr igen. Faktisk har Silkeborg vundet to gange i Parken i denne sæson. Udover 3-1-sejren i Superligaen, så slog de også hovedstadsholdet med 2-0 i kvartfinalen i pokalturneringen.

Kl. 14:56 - Der er desværre ingen danskere med i kampen mellem Werder Bremen og Stuttgart. Jens Stage sidder ude med karantæne, mens Stuttgart-danskeren Nikolas Nartey stadig er ude med en knæskade. Den tidligere Brøndby-spiller Anthony Jung er dog med fra start for Werder. Stuttgart kan med en sejr komme op på siden af Bayern München på andenpladsen, mens Werder Bremen ligger solidt i midten.

Kl. 14:39 - Mohamed Daramy er stadig ude med skade, og han kommer derfor ikke i aktion i Reims' kamp mod Montpellier, som starter klokken 15:00.

Kl. 14:25 - Patrick Dorgu og Lecce tog et vitalt skridt væk fra nedrykningsstregen med en 3-0-sejr over sassuolo. Patrick Dorgu spillede 75 minutter og scorede en enkelt gang. Lecce har nu otte point ned til de kedelige pladser.

Kl. 14:14 - Det er ikke kun i Superligaen, at der er drama i bunden. I Premier League mødes Everton og Nottingham Forest, og de skal begge forsøge at lægge afstand til nedrykningsstregen.

Kl. 14:04 - Lyngby skulle kun bruge fire minutter på at bringe sig foran i udekampen mod Viborg. Angriberen Andri Gudjohnsen er kommet på måltavlen for 11. gang i sæsonen og er i skrivende stund på en delt førsteplads på topscorerlisten.

Kl. 13:25 - Så er kickoff til dagens første Superligakampe ved at nærme sig.

Hvidovre har hårdt brug for point, hvis de skal have en chance for at overleve. Det samme gør sig gældende for Vejle, som gæster Pro Ventilation Arena i Hvidovre.

Samtidig mødes Viborg og Lyngby. Ingen kan vide sig sikre i bunden af Superligaen.

Bundstilling
BundstillingFlashscore

Kl. 12:50 - Danske Patrick Dorgu har sammen med Lecce fået en fremragende start på kampen mod Sassuolo. Ikke nok med, at Lecce kom foran 2-0 efter 15 minutter, så har danske Dorgu sågar også scoret målet til 2-0. Dorgu, der normalt spiller back, indtager en mere offensiv rolle i dagens kamp, og det har allerede givet pote.

Kl. 12:15 - Velkommen til en søndag, som har afsindigt mange spændende kampe på programmet.

I Superligaen skal dagens største kamp spilles på Vestegnen, hvor førerholdet Brøndby tager imod FC Midtjylland, som ligger nummer to.

Det er dog ikke den eneste topkamp, der skal spilles. Borussia Dortmund skal forsøge at komme op i top-4, som giver adgang til Champions League, men de får det svært, når de på hjemmebane tager imod de nykårede mestre fra Bayer Leverkusen.

I aften skal Andreas Christensens FC Barcelona spille El Classico mod Real Madrid, og hvis Barcelona skal have nogen som helst chance for at genvinde LaLiga, så kræver det en sejr på hjemmebane over rivalerne.

Dagen starter dog i Italien, hvor Patrick Dorgu, som starter på banen, og Lecce gæster Sassuolo i en vigtig kamp om point for overlevelse i den bedste italienske række.

Lørdag

Kl. 22:05 - Pep Guardiola raser over det tætte kampprogram, der sendte dem ind til en så stor kamp som en FA Cup-semifinale kort efter 120 minutters fodbold i nederlaget til Real Madrid på Bernabeu.

Læs mere om det her

Kl 21:30  - Det har ikke været forrygende fodbold fra Mikel Artetas mandskab, og målet var ikke fantastisk, men Leandro Trossard har givet dem en vital 1-0-føring ved pausen.

Kl. 20.35 - På en sen scoring af Bernardo Silva sænkede Manchester City Chelsea med 1-0 og er nu klar til en FA Cup-finale mod enten Coventry eller Manchester United. Den kamp spilles søndag.

Læs mere om dagens semifinale her

Kl. 20:22  - Champions League-semifinalisterne Bayern München gav Frederik Rønnow og Union Berlin en træls oplevelse i Bundesligaen, da Thomas Müller scorede to gange og hjalp dem til en 5-1-sejr på udebane.

Kl. 19.35 - Bayern ruller sig ud i Berlin, hvor de to gange har passeret Frederik Rønnow. Målscorerne er Leon Goretzka og selvfølgelig Harry Kane. Sidstnævnte på et smukt frispark.

Kl. 18:50 - Der er danskermøde i London-forstaden Shepherd's Bush denne lørdag. På Loftus Road i White City møder Queens Park Rangers således Preston North End, og begge mandskaber har en dansker med i deres respektive startopstillinger. Hjemmeholdet har, naturligvis, den forhenværende Superliga-profil Lucas Andersen med, mens gæsterne har Emil Riis i startelleveren. Hjemmeholdet er kommet bedste fra land og fører 1-0.

Kl. 18:40 - Jesper Lindstrøm er nok engang, nok engang blevet plantet solidt på bænken for sin klub Napoli, der denne lørdag møder Empoli på udebane. Her har de forsvarende italienske mestre fået sig en forfærdelig start, og er således bagud 1-0 mod et Empoli-mandskab, der fortsat kæmper for overlevelse i Serie A.

Kl. 18:10 - Om lidt skal Bayern München sørge for at holde dampen oppe i Bundesligaen, selvom Bayer 04 Leverkusen allerede har taget mesterskabet. Det bayerske storhold er nemlig presset af Stuttgart i kampen om sølvmedaljerne. På udebane møder Thomas Tuchels tropper Union Berlin, hvor danske Frederik Rønnow naturligvis vogter buret.

Kl. 17:34 - Erling Haaland er ikke nået at blive klar til lørdagens FA Cup-semifinale mod Chelsea. Nordmanden er hverken i startopstillingen eller på bænken, og i stedet bliver det argentinske Julián Álvarez, der spiller forreste plads hos Pep Guardiolas tropper.

Sådan stiller Manchester City og Chelsea op lørdag.
Sådan stiller Manchester City og Chelsea op lørdag.Flashscore

Kl. 16:54 - Flere danskere har gjort sig positivt bemærket denne lørdag eftermiddag. I Sheffield har Jacob Bruun Larsen scoret for Burnley, der er gået til pause foran 2-0 mod Sheffield United, mens der også i Bundesligaen er flotte danske præstationer. For Hoffenheim, der hjemme fører 3-1 over Mönchengladbach, har Robert Skov nemlig lagt op til en scoring, mens Jonas Wind har scoret for Wolfsburg.

Kl. 15:35 - Når danskerkolonien Brentford gæster Luton Town med kampstart klokken 16, er der to danskere i startopstillingen hos Thomas Frank. Således har både Mathias Jensen og Mikkel Damsgaard fundet vej til startelleveren.

Kl. 14:49 - Der er stort program i Bundesligaen denne lørdag, hvor der spilles fire kampe med kampstart 15:30. Tre danskere har fundet plads i startopstillingerne i disse kampe.

Hos Köln, der hjemme møder Darmstadt i et vigtigt opgør i kampen for overlevelse, er Jacob Steen Christensen med på midtbanen. Hos 1899 Hoffenheim har Robert Skov fået plads i startelleveren trods nylige rygter om, at danskeren til sommer er fortid i klubben, og sidst er Jonas Wind med fra start hos Wolfsburg, der hjemme tager imod Bochum.

Kl. 14:00 - Velkommen til vores fodboldtracker! Dagens headliner er naturligvis storkampen med startfløjt kl. 18:15 mellem Manchester City og Chelsea på Etihad, hvor sejrherren kan se frem til en FA Cup finale på Wembley i verdens vel mest berømte pokalturnering.

Kan Cole Palmer fortsætte sin himmelstormende form, eller har Erling Braut Haaland, som Palmer nu har indhentet på topscorerlisten, besluttet sig for, at nok er nok, og fundet målformen frem igen? Tja, det kræver i hvert fald, at den store nordmand er klar, og det er langt fra sikkert, meldte Pep Guardiola fredag.

Læs mere om det her:

Derudover gæster danskerspækkede Brentford Luton i en kamp, der kan betyde alverden for begge hold. Et nederlag til Luton vil gøre deres status under stregen ekstra prækær, mens en sejr til Brentford for alvor vil løfte dem ud af sumpen i bunden af Premier League.