FCM-redningsmanden Edward Chilufya efter avancement: Betyder meget at være tilbage

Edward Chilufya var glad for at kunne bidrage.
Edward Chilufya var glad for at kunne bidrage.Profimedia
FC Midtjylland banede sig torsdag aften vej videre i Europa, men det holdt hårdt, før Progres Niederkorn fra Luxembourg var slået sammenlagt.

Efter dansk sejr på 2-0 hjemme, blev torsdagens kamp tabt med samme cifre, og derfor skulle anden rundekampen i Conference League-kvalifikationen afgøres i forlænget spilletid.

Her blev Edward Chilufya helten med det afgørende mål. Offensivspilleren fra Zambia har været ude med en skade, men han slog til, da han fik chancen fra starten af forlængelsen.

"Det betyder meget at være tilbage på banen og spille så mange minutter. Det var mit første mål i de europæiske kampe, så jeg er glad," siger den 23-årige målscorer til FCM's hjemmeside.

"For mig er det vigtigt at bidrage til holdet. Jeg har haft problemer med skader på det seneste, så jeg er glad for at være tilbage, og nu håber jeg, det her kan være startskuddet på, at jeg for alvor kan hjælpe holdet."

Det var efter 112 minutter, at han løb solo mod målet og sendte bolden flot ind fra godt 20 meter.

"Jeg besluttede mig for at forsøge, selv om jeg var et stykke uden for feltet. Jeg lagde alt i skuddet, fordi jeg så, at målmanden var langt ude, og han troede måske, jeg ville aflevere bolden til Cho i højresiden.

"Det var rart at se den gå over i det lange hjørne," lyder det fra Edward Chilufya.

I tredje runde af kvalifikationen skal FCM møde Omonia fra Cypern, der overbevisende slog Gabala fra Aserbajdsjan.