Rasmus Højlund skal sunde sig efter vild uge med succes og fiasko

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rasmus Højlund skal sunde sig efter vild uge med succes og fiasko
Højlund lavede alle Danmarks fem mål i de to kampe mod Finland og Kasakhstan.
Højlund lavede alle Danmarks fem mål i de to kampe mod Finland og Kasakhstan.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark sluttede landskampspausen af med en stor skuffelse, men de nye stjernefrø Rasmus Højlund fik i den grad sat sig selv scene som Danmarks nye 9'er.

Rasmus Højlund har for alvor slået sit navn fast i danske fodboldkredse efter at have scoret fem mål i EM-kvalifikationskampene mod Finland og Kasakhstan torsdag og søndag.

Men den aktuelle EM-kvalifikationstopscorer rejser også hjem til Bergamo med en frisk skuffelse i erindringen. Søndag rakte hans to mål i Astana ikke til en sejr, for Kasakhstan vendte 0-2 til 3-2 i slutfasen.

"Personligt er det fedt, men samtidig sidder jeg også med en kæmpe skuffelse lige nu og kan ikke rigtig nyde, at det er gået, som det er gået for mig."

"Når jeg lige kommer hjem og ser kampene igennem igen, så vil jeg selvfølgelig være glad for det, jeg har præsteret i den her samling, men jeg kommer også til at kigge tilbage på en ærgerlig afslutning", siger Rasmus Højlund.

Pladsen som førsteangriber på landsholdet har jævnligt skiftet ejer siden Nicklas Bendtners velmagtsdage, men 20-årige Rasmus Højlund ligner med sin gode blanding af fysik, fart, teknik og angriberinstinkt det næste bud på en mangeårig målsluger i rødt og hvidt.

"Jeg kan være stolt over min gode start på landsholdet. Jeg har haft nogle rigtig gode dage i lejren, hvor også jeg har set nogle gamle holdkammerater. Det har været meget lærerigt", siger Rasmus Højlund.

Efter sit hattrick mod Finland var han godt på vej til en ny matchvinderrolle mod Kasakhstan. Men han var også selv indblandet i, at Danmark smed 2-0-føringen på kunstgræsset, mener han.

"Jeg føler mig ikke svigtet af holdet, for jeg har også en andel i resultatet. Jeg skulle holde bedre i bolden i anden halvleg."

"Jeg var vred, frustreret og skuffet efter deres mål til 3-2. Det så godt ud et kvarter tidligere, men det var noget lort, efter at de fik et kontroversielt straffespark."

"Vi skal mærke nederlaget, og så må det bare ikke ske igen. Vi skal vise noget mere karakter næste gang", siger Rasmus Højlund.

Den danske komet skal formentlig i aktion igen på lørdag, når Atalanta gæster Cremonese i Serie A.