Filip Jörgensen efter gennembrud i Villarreal og svensk interesse: Fokus er på Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Filip Jörgensen efter gennembrud i Villarreal og svensk interesse: Fokus er på Danmark
Opdateret
Filip Jörgensen jubler efter sejr over Valencia
Filip Jörgensen jubler efter sejr over ValenciaPhoto by Ivan Terron / Spain DPPI / DPPI via AFP
Filip Jörgensen er på få dage blevet fremhævet af både den danske og den svenske landstræner. Efter et flot gennembrud i en af verdens bedste ligaer drømmer Jörgensen om at komme på A-landsholdet. Det fortæller han til Flashscore.dk under en samling med U21-landsholdet forud for kampen mod EM-kvalifikationskampen mod Litauen.

Siden ruder konge var knægt, har historierne gået på, at målmænd er et særligt folkefærd. En position, hvor den mindste fejl kan koste, kræver en stærk mentalitet. Den svensk-fødte dansker Filip Jörgensen passer godt ind i den kategori.

”Der er et kæmpe pres på det her niveau, og det, synes jeg bare, er sjovt. Lige så vel, som man kan komme i fokus ved at lave en afgørende fejl, så kan man jo også være ham der vinder kampene for holdet ved at lave et par gode redninger. Jeg nyder at spille kampene og trives rigtigt godt med det pres”, fortæller Jörgensen til Flashscore.dk.

Jörgensens karriere
Jörgensens karriereFlashscore

Jörgensen har tidligere spillet ungdomslandskampe for Sverige, men skiftede i 2021 fra de blå/gule til de rød/hvide. Det afholdt dog ikke den nyudnævnte svenske landstræner, Jon Dahl Tomasson, i at nævne Jörgensens navn i forbindelse med udtagelsen af det svenske landshold.

Det kom en smule bag på Villarreal-målmanden, fortæller han.

”Jeg synes bare, det er positivt at de gerne vil have mig med, men jeg er jo på det danske landshold, så jeg tænkte ikke så meget over det. Det var lidt overraskende, men jeg fokuserer kun på Danmark, siger målmanden, der også noterer sig, at den danske landstræner nævnte hans navn ved den seneste danske udtagelse til A-landsholdet.

”Jeg var glad for at høre, at Kasper Hjulmand holder øje med mig. Det betyder meget, så det er jo bare om at køre videre”.

Sæsonen har budt på et decideret gennembrud for den 21-årige Jörgensen. Efter blot to førsteholdskampe i sidste sæson er det blevet til 28 i LaLiga i denne sæson. Det vækker selvsagt glæde hos målmanden, der er rigtigt godt tilfreds med karrierens udvikling.

”Jeg var har haft en god sæson, synes jeg. Vi havde en svær start, men det er blevet bedre og bedre, og både individuelt og som hold er vi blevet bedre”, siger Jörgensen, der i hverdagen har en god læremester, der har oplevet mere end de fleste.

Reservemålmanden er nemlig den tidligere, spanske landsholdsmålmand Pepe Reina. Den 41-årige spanier har vundet både EM og VM med Spanien, foruden titler med klubber som Liverpool og Napoli.

”Han betyder rigtigt meget for mig. Han hjælper mig rigtigt meget, og jeg er virkeligt glad for at han er der”.

Selvom karrieren har taget fart i denne sæson, er det ikke sådan, at Jörgensen mister jordforbindelsen. For ham handler det om at være i nuet, men ved nærmere eftertanke kan han ikke undgå andet end at være lidt stolt.

”Jeg vil ikke sige, jeg er overrasket. Jeg har arbejdet hårdt for det, og har altid troet på det. Klubben tror på mig og har holdt ved mig, selvom det var svært i starten. Når man er i det, tænker man ikke så meget på det, men hvis man træder et skridt tilbage, så kan jeg da blive jeg overrasket over, hvad jeg har opnået”, siger Jörgensen, der nævner udekampen mod Barcelona som et personligt højdepunkt. Trods det faktum, at Barcelona scorede tre mål i den kamp, kunne Den Gule Ubåd med to scoringer dybt inde i dommerens tillægstid rejse hjem med en sejr på 5-3.

Statistik fra seneste kamp for Villarreal
Statistik fra seneste kamp for VillarrealOpta by Stats Perform

Med gennembruddet in mente, og en øjeblikkelig 9. plads til Villarreal, der ikke giver europæisk kvalifikation, kunne man måske tro, at Jörgensen havde blikket stift rettet mod et skifte væk fra Villarreal, hvor han har spillet hele seniorkarrieren, foruden et par år som ungdomsspiller.

”Jeg har kontrakt til 2027, men det er der ikke så mange, der ved, da det vist ikke er meldt officielt ud. Så min fremtid ligger i Villarreal”, lyder det fra danskeren, der dog ikke mangler målsætninger for den nærmeste fremtid.

”Next step for mig er at komme på A-landsholdet og spille Champions League. Der er rigtigt mange gode keepere i Danmark, men jeg tror da, at chancen nok skal komme”, siger Filip Jörgensen, der anerkender at der måske havde været kortere vej til A-landsholdsfodbold, hvis han stadig havde repræsenteret Sverige. Det får ham dog ikke til at fortryde et sekund, at han har valgt at stille op for Danmark.

”Jeg kan godt lide at konkurrere”, lyder det tørt fra Villarreal-målmanden.