Xavi nyder sin kamp nr. 100 som Barcelona-træner, mens Porto-braget nærmer sig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Xavi nyder sin kamp nr. 100 som Barcelona-træner, mens Porto-braget nærmer sig
Xavi har hjulpet Barcelona tilbage til toppen af fodboldpyramiden
Xavi har hjulpet Barcelona tilbage til toppen af fodboldpyramidenReuters
Barcelonas Xavi Hernandez (43) tager tingene i stiv arm med de spanske mestre, mens han forbereder sig på at fejre sin 100. kamp som træner, i Porto i Champions League på onsdag.

Xavi sagde, at han i Barca havde lært at konkurrere på forskellige måder og håndtere tingene mere naturligt.

"Jeg har lært ikke at være for euforisk, når det går godt, eller for nedtrykt når det går skidt", fortalte Xavi på en pressekonference tirsdag.

"Jeg tror, jeg er nødt til at være følelsesmæssigt stabil, især for spillerne. Jeg tror, jeg er ret afbalanceret følelsesmæssigt, og det prøver jeg at formidle", tilføjede han.

Gruppe H's førerhold gav Antwerpen en lussing på 5-0 i deres åbningskamp, og Xavi påpegede, hvor vigtigt det var for Barcelona at blive en magtfaktor i Europas bedste klubturnering igen.

Barca har ikke formået at komme videre fra deres gruppe i de seneste to sæsoner, efter at have tabt i ottendedelsfinalen i 2020/21-sæsonen.

Barcelonas seneste form
Barcelonas seneste formFlashscore

"Vi er nødt til at komme tilbage til at vise den fodbold, vi har spillet i Europa. Det har vi ikke gjort de seneste år. Det er en ideel scene at gøre det på," sagde han.

"Der er tro, der er håb om, at vi kan være på det niveau, der kræves for at spille og træne Barca. Men vi får se. Det tror vi, men vi er nødt til at bevise det. Det er en ideel kamp, mod en historisk klub på en stor scene."

Spanieren talte også om Barcas rekruttering i denne sæson, og hvordan en blanding af ungdom, og erfaring, hjælper holdet.

"Erfaring som (målmand Marc-André) Ter Stegen, (Robert) Lewandowski, (Ilkay) Gundogan og unge som Lamine (Yamal), (Alejandro) Balde, Fermin (Lopez). Det får holdet til at flyde. Blandingen af begge dele er godt for os," siger han.

"Mange spillere har flere års erfaring, vi har arbejdet sammen med dem i længere tid, og (vi har) fået gode forstærkninger."

Følg Barcelonas kamp i Porto på Flashscore.