Ugens Champions League-Hold: Brandvarme Brandt, pasningssikre Falk og historiske Pepe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ugens Champions League-Hold: Brandvarme Brandt, pasningssikre Falk og historiske Pepe
Ugens Champions League-Hold: Brandvarme Brandt, pasningssikre Falk og historiske Pepe
Ugens Champions League-Hold: Brandvarme Brandt, pasningssikre Falk og historiske PepeJORIS VERWIJST/Orange Pictures/DPPI via AFP
Fjerde spillerunde i UEFA Champions League 2023/24 er overstået. Det er tid til at kigge på de elleve spillere, der har fortryllet os i løbet af de sidste to aftener. Vores valg er baseret på vores interne ratingsystem, som tager højde for adskillige individuelle kampstatistikker - såsom mål, skud på mål, succesfulde afleveringer og vundne tacklinger.

Ugens hold - Fjerde spillerunde af UEFA Champions League 2023/24

Top XI - 4. spillerunde i UEFA Champions League.
Top XI - 4. spillerunde i UEFA Champions League.Flashscore

Målmand

Andriy Lunin - Real Madrid 

Lunin blev i sidste øjeblik tilføjet Real Madrids start-11'er, da holdkammeraten Kepa blev skadet under opvarmningen. Ukraineren reddede et straffespark i starten af kampen og havde i alt fire redninger i Reals 3-0-sejr over Braga.

Andriy Lunin reddede et straffespark mod Sporting Braga.
Andriy Lunin reddede et straffespark mod Sporting Braga.AFP

Forsvar

Pepe - FC Porto 

Pepe skrev et stykke fodboldhistorie i tirsdags. Han scorede målet mod Royal Antwerp i overtiden - med hovedet, selvfølgelig - til slutresultatet 2-0. Og han gjorde det i en alder af 40 år og 59 dage. Pepe erstattede dermed den legendariske Roma-kaptajn Francesco Totti som den ældste målscorer i UEFA Champions League.

Pepe er den ældste CL-målscorer nogensinde.
Pepe er den ældste CL-målscorer nogensinde.Profimedia

Natan - SSC Napoli 

Natan er næppe et kendt navn for de fleste europæiske fans. I sommer skiftede han fra Red Bull Bragantino i Brasilien til SSC Napoli for 10 millioner euro. Efter nogle startvanskeligheder har den 22-årige siden udviklet sig til en ubestridt stamspiller hos de italienske mestre. Tre blokerede skud og to opfangede afleveringer i 1-1-kampen mod Union Berlin understregede denne påstand.

David Raum - RB Leipzig

David Raum er for anden gang blevet valgt til ugens hold i denne sæson. Den 25-årige venstreback imponerer med sit enorme offensive drive. I Leipzigs 2-1-sejr over Røde Stjerne Beograd lagde han op til seks skud på mål.

Midtbane

Bukayo Saka - Arsenal

Arsenal fejrede en vigtig og fortjent 2-0-sejr over Sevilla. Det ville ikke have været muligt uden Bukayo Saka. Englænderen arbejdede flittigt defensivt og stod også bag de afgørende momenter på den sidste tredjedel. Saka lagde op til 1-0-målet og scorede selv til 2-0 efter en flot solotur.

Bukayo Saka var kampens spiller mod Sevilla.
Bukayo Saka var kampens spiller mod Sevilla.AFP

Mikel Merino - Real Sociedad

Real Sociedad er videre til knockout-fasen i UEFA Champions League for første gang i tyve år efter at have slået Benfica 3-1. Merino spillede en fantastisk kamp. Han scorede selv til 1-0 med hovedet, og han lagde perfekt op til 3-0-målet. Han lavede også i alt ti afleveringer ind på modstanderens sidste tredjedel og var også i en klasse for sig selv defensivt.

Rasmus Falk - FC København

Rasmus Falk stabiliserede FC Københavns midtbane med en utrolig pasningsrate på 92,4 procent og var involveret i en række farlige angreb i 4-3-sejren over Manchester United. Den 31-årige leverede assisten til den vigtige 3-3 udligning.

Julian Brandt - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund har en god chance for at nå ottendedelsfinalerne i UEFA Champions League på trods af, at de befinder sig i en dødspulje. BVB leverede en suveræn præstation i hjemmekampen mod Newcastle United, hvor Julian Brandt scorede 2-0-målet efter et kontraangreb. Den 27-årige viste prøver på sin topform. Ingen kan stoppe Brandt for tiden.

Angreb

Rodrygo - Real Madrid

Real-træner Ancelotti var uden sin farligste spiller mod Sporting Braga. Jude Bellingham var kun på bænken. I stedet for ham skulle brasilianske Vinicius og Rodrygo, som ofte er blevet kritiseret på det seneste, være de farlige spillere. Eksperimentet virkede, og begge spillere scorede. Rodrygo lagde op til Reals første mål i 3-0-sejren over Braga med en smart aflevering bagud. I det 61. minut scorede han det sidste mål med et vidunderligt lob.

Antoine Griezmann - Atletico Madrid

Atletico fejrede deres største sejr i Champions League-historien (6-0) på hjemmebane mod Celtic. Rojiblancos viste ingen nåde, og dominerede Celtic hele kampen igennem. Antoine Griezmann spillede en stor rolle i dette. Han scorede to gange og blev udskiftet i det 64. minut til stor applaus.

Griezmann (til højre) scorede to gange mod Celtic - det samme gjorde hans angrebsmakker Morata (til højre).
Griezmann (til højre) scorede to gange mod Celtic - det samme gjorde hans angrebsmakker Morata (til højre).AFP

Khvicha Kvaratskhelia - SSC Napoli

Kvaratskhelia er ikke kun en af de bedste driblere i Europa, han har også et godt øje for sine medspillere. I 1-1-kampen mod Union lagde han op til Napolis eneste mål ved Matteo Politano.