Pepe og Yamal slog aldersrekorder i Champions League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Pepe og Yamal slog aldersrekorder i Champions League
Selv som 40-årig er Pepe stadig en frygtet modstander.
Selv som 40-årig er Pepe stadig en frygtet modstander.Profimedia
FC Porto vandt 1-0 hjemme over Arsenal FC i det første opgør i ottendedelsfinalen i UEFA Champions League 2023/24. I mellemtiden måtte Barcelona nøjes med 1-1 mod Napoli. Den 40-årige kriger Pepe spillede alle 90 minutter for det portugisiske hold. I den anden ende af aldersskalaen finder vi 16-årige Lamine Yamal, som spillede 80 minutter for Barca. Begge satte ny rekord onsdag aften.

Pepe spillede for Real Madrid mellem 2007 og 2017. Han vandt trofæet tre gange med Los Blancos. Efter to sæsoner i den tyrkiske traditionsklub Besiktas besluttede han sig for at vende tilbage til sin tidligere klub FC Porto i 2019. Han havde allerede spillet der i tre år, før han skiftede til Real.

Midterforsvareren fejrer sin 41-års fødselsdag om fire dage. Veteranen var i startopstillingen til Portos overraskende hjemmesejr over FC Arsenal, hvilket gjorde ham til den ældste markspiller nogensinde til at starte i knockoutfasen af UEFA Champions League .

Barcas 16-årige kantspiller Lamal Yamal blev på den anden side den yngste spiller til at starte i knockout-fasen i den europæiske topliga i 1-1-kampen i Napoli. Teenageren fik sin debut i FC Barcelonas professionelle trup for ti måneder siden. Siden da har han spillet fire landskampe med to mål til følge for det spanske landshold.

Pudsigt nok var Yamal ikke engang født, da Pepe spillede sin første knockout-kamp i Champions League i marts 2005. Han blev først født to år senere i nærheden af Barcelona. Han er med afstand den største juvel på det nuværende Blaugrana-hold.

Yamal i aktion for Barcelona
Yamal i aktion for BarcelonaProfimedia