Napoli og Barcelona står over for hinanden i Europa for tredje gang på fire år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Napoli og Barcelona står over for hinanden i Europa for tredje gang på fire år

Frenkie de Jong er selvfølgelig også med i aftenens kamp.
Frenkie de Jong er selvfølgelig også med i aftenens kamp.Profimedia
I 2020 og 2022 blev Napoli og Barcelona også parret sammen i knockout-fasen af en europæisk hovedturnering. I begge tilfælde spillede holdene først uafgjort 1-1, og Barcelona gik videre til næste runde med en sejr i returkampen.

Napoli blev italienske mestre i sidste sæson for første gang i mere end 30 år, men klubben er langt fra at kunne gentage succesen i år. Med kun én sejr i de sidste fem kampe i alle turneringer ligger holdet i øjeblikket kun nummer ni i Serie A, hele 27 point efter førerholdet Inter. De regerende mestres kampe har også budt på meget få mål i de seneste uger.

Napolis seneste kampe
Napolis seneste kampeFlashscore

Cyril Ngonge blev købt fra Hellas Verona i januarvinduet for omkring 18 millioner euro (cirka 134 millioner kroner) for blandt andet at hjælpe måltotalen. 

Det lykkedes da også for belgieren at komme på tavlen for første gang i weekendens kamp mod Genoa, mens han var kraftigt involveret i et mål mod sin tidligere klub Verona. Et mål som danske Jesper Lindstrøm lagde op til.

Ny træner

Francesco Calzona blev udnævnt som ny træner i mandags og står med det samme over for en stor opgave med en Champions League-kamp mod FC Barcelona. Det er første gang, den 55-årige træner skal stå i spidsen for en klub. I de senere år har han været landstræner for Slovakiet, og før det har han været assistenttræner for blandt andet Napoli. Han er Napolis tredje træner i denne sæson.

Mestrenes træner Luciano Spalletti blev landstræner for Italien efter Napolis succesfulde sæson og blev efterfulgt i klubben af franskmanden Rudi Garcia, som blev fyret tilbage i november. Hans afløser Walter Mazzarri scorede dog endnu færre point pr. kamp (1,24 til 1,75) og blev fyret i mandags efter mindre end 100 dage ved roret.

Det bliver spændende at se, hvor meget spilletid, som Jesper Lindstrøm kan få under Francesco Calzona. Danskeren fik ikke mange minutter i starten af sæsonen, da Rudi Garcia var træner. Det blev dog bedre under Mazzari, men det er endnu ikke lykkedes for den danske offensivspiller at slå igennem.

Osimhen vender tilbage

Nigerianske Victor Osimhen var et enormt vigtigt led i Napolis succesfulde formation i sidste sæson, men angriberen har kun spillet 18 kampe for sin klub i denne sæson på grund af skader, en karantæne og Africa Cup of Nations. Ifølge de seneste rygter vender han tilbage til kamptruppen onsdag for første gang siden 23. december, men er kun i stand til at spille i cirka en time.

Den anden store sensation i Napolis offensiv er selvfølgelig Khvicha Kvaratskhelia. Georgieren kan dog endnu ikke matche de flotte tal, han var i stand til i sidste sæson. Han stod også kun for en enkelt assist i gruppespillet i Champions League. Napoli sluttede på andenpladsen med ti point i en gruppe med Real Madrid, SC Braga og Union Berlin.

FC Barcelona

FC Barcelona er blevet parret med Napoli i en europæisk turnering mange gange i de seneste år. De to hold mødtes i samme runde af Champions League i 2020, og dengang spillede de uafgjort 1-1 i Napoli, mens Barcelona formåede at vinde hjemmekampen ved at slå italienerne 3-1.

I 2022 mødte de også hinanden i knockout-fasen, men i Europa League. Også dengang spillede de uafgjort 1-1 i den første kamp, men dengang var det på catalansk jord. Barça trak sig også sejrrigt ud af det andet opgør, da de vandt 2-4 i Napoli.

Barcelona og Napoli er dog lidt det samme sted. Ligesom Napoli er Barca også forsvarende mestre, men har problemer i denne sæson og er i øjeblikket otte point efter førerholdet og ærkerivalen Real Madrid i LaLiga. I en pulje med FC Porto, Shakhtar Donetsk og Royal Antwerpen samlede Barcelona 12 point og sluttede på førstepladsen.

Lewandowski

Robert Lewandowski stod for begge mål i 1-2-sejren over Celta de Vigo i weekenden. Den polske angriber er klubbens topscorer med 17 mål i alle turneringer, men det lykkedes ham kun at score én gang i gruppespillet i Champions Leagu. Ferran Torres har også bidraget med en hel del mål, men han kæmper med en skade.

João Félix er klubbens topscorer i Champions League med tre mål, og han har også været skadet i de seneste uger, men vender tilbage til Xavis trup til denne kamp, og det samme gør anfører Sergi Roberto. Fraværet af Torres og Félix betød, at Lewandowski blev flankeret af teenagerne Vitor Roque (18) og Lamine Yamal (16) i weekenden