Napoli stopper CL-finalisten Inter og fuldender historisk sæson

Napoli-jubel efter en scoring mod Inter
Napoli-jubel efter en scoring mod InterPhoto by CARLO HERMANN / AFP
Napoli har for længst sikret sig det italienske mesterskab, og søndag satte holdet også hak ud for en anden - noget mindre vigtig - præstation.

Med 3-1hjemme over Champions League-finalisten Inter har Napoli således slået alle 19 modstandere i denne Serie A-sæson.

Napoli spillede 40 minutter i overtal og var lige ved at smide sejren efter en udligning af Romelu Lukaku, men anfører Giovanni Di Lorenzo sikrede sejren med et smukt mål fem minutter før tid.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

For Inter kan nederlaget vise sig kostbart i kampen om en Champions League-billet. Holdet er dog som minimum nummer fire efter denne runde inden de resterende to runder.

Mod Napoli roterede Inter-træner Simone Inzaghi en del på sit hold, da man skulle dosere på kræfterne efter returkampen mod AC Milan i Champions League og før Coppa Italia-finalen mod Fiorentina onsdag.

Det betød også, at Napoli styrede kampen uden på nogen måde at sprudle.

Midtbanespilleren Roberto Gagliardini gjorde tingene endnu værre for Inter, da han efter 41 minutter trak sit andet gule kort og efterlod holdkammeraterne i undertal.

Napolis overtag gav pote efter 67 minutter, da midtbanespilleren Andre Zambo Anguissa drejede flot rundt og sparkede bolden fordi landmanden André Onana i Inter-buret.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by Stats Perform

Romelu Lukaku satte foden på et indlæg og udlignede til 1-1 et kvarter senere, da den tidligere Inter-stopper Juan Jesus snorksov i eget felt, men få minutter senere jublede Stadio Diego Armando Maradona igen.

Højreback Di Lorenzo modtog bolden lidt uden for feltet og drejede den efter et par træk helt op i det ene hjørne. Siden lukkede indskifteren Gianluca Gaetano festen på en omstilling, da Inter satsede.