Cancelo og Felix sender Barca forbi Porto og videre i Champions League

Joao Cancelo slog til først for catalanerne.
Joao Cancelo slog til først for catalanerne.AFP
Barcelona sikrede sig en plads i ottendedelsfinalerne i UEFA Champions League for første gang i tre sæsoner ved at slå Porto 2-1 i en meget underholdende kamp på Estadio Olimpico.

Xavis mænd forsøgte at stoppe den seneste tids formnedgang, men efter at Raphinha så et tidligt forsøg blive reddet af Diogo Costa, begyndte det at gå galt for Blaugrana.

Porto begyndte at få greb om spillet omkring den halve time, og få øjeblikke efter at Mehdi Taremis forsøg blev annulleret for offside tog gæsterne føringen, da den vikarierende Barca-målmand Inaki Pena afviste Galenos første forsøg, men ikke kunne forhindre Pepe i at score på returen.

De catalanske giganter havde nu hårdt brug for et svar, og svaret kom blot to minutter senere, da Joao Cancelo skar ind fra venstre og smukt krøllede bolden ind i det lange hjørne.

Kampen fortsatte i et hæsblæsende tempo og Joao Felix og Raphinha misbrugte begge store chancer for at bringe værterne foran inden pausen, mens Pena med en imponerende redning afviste Alan Varela i den anden ende.

Barcelona signalerede straks deres angrebsmæssige intentioner efter pausen, da Felix smadrede et forsøg på overliggeren i det første minut af 2. halvleg.

Men efter at have været tæt på to gange, fandt den portugisiske landsholdsspiller endelig målet efter 57 minutters spil, da han på glimrende vis sendte Cancelos aflevering i mål og sendte værterne i front.

Sergio Conceicaos mænd havde intet svar på hjemmeholdets genopblussen, og værterne kunne have bragt sig yderligere foran, hvis Raphinha, Cancelo eller Ferran Torres havde været mere skarpe foran mål.

Det var Barcelonas niende sejr i 10 hjemmekampe i denne sæson, hvoraf de sidste seks alle er vundet med et enkelt måls margin.

Flashscore Man of the Match: Joao Cancelo (Barcelona)