Stort chok i Dortmund: Tidligere Champions League-helt bliver ny direktør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Stort chok i Dortmund: Tidligere Champions League-helt bliver ny direktør
Lars Ricken bliver administrerende direktør for sport.
Lars Ricken bliver administrerende direktør for sport.Profimedia
Den tidligere topspiller Lars Ricken overtager overraskende rollen som administrerende direktør fra Hans-Joachim Watzke.

Lars Ricken nyder stadig kultstatus blandt Borussia Dortmunds fans, og nu skal den tidligere Champions League-helt føre klubben til nye trofæer.

Den 47-årige er overraskende blevet forfremmet til administrerende direktør i Dortmund og overtager dermed hvervet fra Hans-Joachim Watzke, der i 2025 stopper efter at have været i klubben i 20 år.

Sebastian Kehl, der tidligere blev anset som favorit til at efterfølge Watzke forbliver sportsdirektør og vil blive støttet af den tilbagevendte Sven Mislintat som teknisk direktør.

"Jeg er overbevist om, at vi med denne klubs utrolige styrke og passionen hos vores mange motiverede medarbejdere vil opnå store sejre sammen og styre Borussia Dortmund ind i en succesfuld fremtid," siger Ricken, der tiltræder sin nye stilling den 1. maj og har underskrevet en kontrakt frem til juni 2027.

Ricken har senest arbejdet med succes som direktør for ungdomstræningscentret. Den tidligere professionelle huskes dog mest af tilhængerne for sit drømmemål i finalen i 1997 i München mod Juventus (3-1) 16 sekunder efter at han var kommet på banen. 

"Lars Rickens ekspertise, hans store netværk og hans enorme identifikation med sin hjemmeklub, som han også fejrede stor succes med som spiller, vil berige ledelsen," siger præsident Reinhold Lunow. Når alt kommer til alt, var klubbens ungdomsakademi "langt det mest succesrige tyske ungdomsakademi i de sidste ti år".

Kehl blev længe betragtet som den mest lovende kandidat til at efterfølge Watzke. Ifølge Bild kan Kehl dog også forlænge sin kontrakt til 2027. Han vil dog miste indflydelse på holdplanlægningen på grund af Mislintats tilbagevenden.

Den store vinder er dog Ricken. "Jeg vil gerne takke præsidiet og ledelsen for deres tillid," siger Ricken og lader fansene drømme om nye heltegerninger.