Forhenværende Leverkusen-profil om mange comebacks: "Det ligger i modstandernes hoveder"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Forhenværende Leverkusen-profil om mange comebacks: "Det ligger i modstandernes hoveder"
Bayer Leverkusen undgik igen et nederlag i Dortmund i søndags med et mål i overtiden.
Bayer Leverkusen undgik igen et nederlag i Dortmund i søndags med et mål i overtiden.AFP
Bayer Leverkusens succeser i sidste minut har længe haft en psykologisk effekt på de nye tyske fodboldmestres modstandere. Det er den mangeårige Leverkusen-profil Jens Nowotny overbevist om.

"Det ligger i modstandernes hoveder, at den banale sætning 'Kampen er først slut, når dommeren fløjter af' har større vægt mod Leverkusen end mod noget andet hold," fortæller Nowotny mandag ved uddelingen af Sepp Herberger Awards i Berlin.

Werkself har gentagne gange slået til sent i den igangværende sæson. Træner Xabi Alonsos hold har scoret 20 mål i denne sæson fra det 86. minut og frem, 14 af dem i overtiden. Dette er endnu en grund til, at Bayer ikke har tabt i 45 kampe.

"Det er enestående, hvad der er vokset og sker," siger Nowotny, der mener at Alonsos arbejde ikke kan vurderes højt nok.

"Han har formået at bringe sin filosofi ind på holdet og få holdet til at implementere den," siger Nowotny, som er overbevist om, at "de stadig har to titler at vinde."

Med henblik på EM til sommer mener den 48-årige landsholdsspiller, at landstræner Julian Nagelsmanns hold vil spille en "afgørende rolle."

 "Jeg er helt overbevist om, at vi vil få et så stærkt hold på banen, at de andre hold, der spiller mod Tyskland, vil have lidt mere respekt end måske for et halvt år siden."