Flashscore Awards: Hurri-Kane scorer årets mål fra 57 meters afstand

Marcel Schuhen kunne kun stirre på Kanes skud.
Marcel Schuhen kunne kun stirre på Kanes skud.AFP
Rekordtransfer og forhåndsros fra alle sider: Årets mål er altid en historie. Historien om Harry Kane i hans første Bundesliga-sæson er helt sikkert en meget speciel en. Med 33 mål i 22 kampe er det fair at sige efter første halvdel af sæsonen, at Kane endda har overgået forventningerne. Flashscores årets mål er hans 57 meter lange lob til 5-0 for Bayern München mod Darmstadt 98 lørdag 28. oktober.

Flashscore Awards - Årets mål: Harry Kane

Sådan skete det: Thomas Müller fandt Kane efter at have vundet bolden på egen banehalvdel, cirka 60 meter fra Darmstadts mål. Kane så, at Darmstadt-keeper Marcel Schuhen ventede Bayern-angrebet for langt uden for sit mål. Kane tøvede ikke længe, fik bolden tilbage til sig og skød ubesværet fra stor afstand.

Bolden gik i en bue - og sad perfekt i modstandernes net fra en central position, så Schuhen var magtesløs. Kanes drømmeskud fra åbent spil er indbegrebet af meget af det, som den 30-årige handler om: Intelligens, vision, en næse for mål og en næsten perfekt skudteknik.

Bayern mod Darmstadt: En kamp til historiebøgerne

"I løbet af kampen holdt jeg altid øje med, hvor modstanderens målmand var. Jeg havde bolden i en perfekt position, så kiggede jeg op og så, at han (Marcel Schuhen, red.) ikke var på stregen," kommenterer Kane sit mål, et af 21 i Bundesligaen alene indtil vinterpausen.

Det bizarre mål var prikken over i'et i en i forvejen bemærkelsesværdig Bundesliga-kamp: Under Manuel Neuers comeback på banen efter 331 dage viste dommer Martin Petersen tre røde kort i den målløse første halvleg. En anden første gang i Tysklands bedste række var Bayerns anden halvleg, hvor de scorede 8 mål på deres modstandere på bare 38 minutter og satte en ny scoringsrekord med 34 mål efter 9 kampdage.