Ex-Bayern-dansker retter hård kritik mod Tuchels tropper: Uden Kane var de et midterhold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ex-Bayern-dansker retter hård kritik mod Tuchels tropper: Uden Kane var de et midterhold

Opdateret
Lars Lunde stillede op for Bayern fra 1986-88, hvor han spillede 30 kampe med tre mål til følge. Han fik dertil 3 landskampe.
Lars Lunde stillede op for Bayern fra 1986-88, hvor han spillede 30 kampe med tre mål til følge. Han fik dertil 3 landskampe.Profimedia
Bayern München har ikke den klasse, som de havde for tre år siden, da de vandt Champions League og har enorme problemer med en meget ustruktureret defensiv. Men Harry Kane har reddet dem fra at blive et midterhold i Bundesligaen. Det siger Lars Lunde, der spillede i klubben mellem 1986-88, i et interview med Flashscore.dk

Det er efterhånden et stykke tid siden, at den tidligere danske landsholdsspiller havde sin gang på Säbener Strasse i München. Men Lars Lunde, der i dag bor i Münsingen i Schweiz, følger stadig aktivt Bayern og glæder sig til at se dem i aktion mod FC København.

Normalt ville en kamp mod FC København være en ren formsag for de regerende tyske mestre, mener Lars Lunde. Men der er faktorer i aftenens kamp, som måske vil tillade Jakob Neestrups tropper at undslippe Allianz Arena med points på kontoen.

"Jeg tror ikke, Bayern regner FC København for det helt store, selv om de slog Manchester United i Parken. Og når du så har mange Bayern-spillere, der ligger i hvert fald mindst 10 % under deres normale niveau, så kan FCK måske lave en overraskelse i München", siger Lars Lunde til Flashscore.dk

"Individuelt har Bayern-spillerne naturligvis langt større klasse end FCK, og det så man også i den første kamp, hvor FCK havde godt fat i dem i store perioder af kampen, men alligevel tabte. Men jeg kan ikke forestille mig at (Thomas) Tuchel ikke sparer en række af sine bedste spillere til kampen, og det er klart, at det vil være en kæmpe gave til FCK."

I øjeblikket er det Bayer Leverkusen, der fører den tyske Bundesliga med to points foran Bayern, men ellers er det normalt ”Die Roten”, der har siddet støt på Bundesliga-tronen med 11 mesterskaber i træk. Alligevel er Lars Lunde slet ikke imponeret over det nuværende Bayern-hold, som gennem de seneste sæsoner ifølge den tidligere danske landsholdsspiller, har vist store svagheder i defensiven.

Joshua Kimmich er langt fra storformen ifølge Lars Lunde
Joshua Kimmich er langt fra storformen ifølge Lars LundeProfimedia

”Siden de vandt Champions League finalen sidste gang (i 2020) mod PSG), synes jeg ikke, de har spillet godt. De er utroligt sårbare over for kontra-angreb. Det er lidt den måde, man spiller fodbold på i dag. De angriber med ti mand, og man vil meget gerne meget hurtigt fremover banen, men det efterlader nogle enorme huller bagude.”

”Balancen mellem offensiven og defensiven fungerer ikke hos Bayern. I den tyske Bundesliga kan de slippe afsted med det fordi de andre hold ikke har de individuelle styrker hos spillerne til at straffe Bayerns svagheder, men når de når til Playoff-kampene i Champions League vil det blive et problem for dem”, siger Lars Lunde.

Lars Lunde, der nåede at blive schweizisk mester med Young Boys i 1986 før han skiftede til Bayern, understreger at den krise, som det tyske landshold i øjeblikket gennemlever, er et udtryk for de udfordringer, som Bayern står over for.

”Der er mange af Bayerns spillere, som ikke har den kvalitet, som Bayern-spillere normalt har. Siden VM i Qatar, som var en katastrofe for tyskerne, er der en række af Bayerns største profiler, som Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Leroy Sané og Serge Gnabry, som kun i glimt har fundet tilbage til deres tidligere niveau.”

Harry Kane mod Heidenheim
Harry Kane mod HeidenheimOpta by Perform

Men mens mange af de tyske landsholdsspillere kæmper med formen hos Bayern, er der én mand, som ifølge Lars Lunde har løftet Bayern op på et andet niveau: Harry Kane

Den tidligere Tottenham-angriber har været sæsonens juvel i den tyske Bundesliga. Han har i 12 Bundesliga-kampe scoret 18 mål, og han er dermed godt på vej mod at slå de 41 mål, Robert Lewandowski har rekorden med for Bundesligaen.

”Jeg var meget overrasket over, at Bayern valgte at betale så mange penge for en spiller. Det ville Uli Hoeness (Bayerns tidligere præsident) aldrig nogensinde have gjort før i tiden. Jeg var også meget tvivlende omkring, hvorvid Harry Kane ville kunne klare omstillingen til Bayern og Bundesligaen, men man må sige, at han har lukket munden på alle skeptikerne, og uden ham ville Bayern være et midterhold i Bundesligaen", slutter Lars Lunde.

Kampen mellem Bayern München og FC København sparkes igang kl. 20.45 på Allianz Arena i München og kan følges på Flashscore med live updates her: