FC Zürichs magtfulde sportschef har indledt strategi, der kan koste Bo Henriksen jobbet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
FC Zürichs magtfulde sportschef har indledt strategi, der kan koste Bo Henriksen jobbet
FC Zürichs magtfulde sportschef har indledt strategi, der kan koste Bo Henriksen jobbet
FC Zürichs magtfulde sportschef har indledt strategi, der kan koste Bo Henriksen jobbetProfimedia
Efter fire kampe uden sejr er krisen langsomt ved at melde sig for Bo Henriksens FC Zürich, der i november ellers førte den schweizisk Superleague. Nu ligger klubben ni point efter Young Boys og de kritiske røster er begyndt at samle sig om den danske træner.

På trods af Henriksens resultatmæssige succes, så er det specielt Henriksens manglende lyst til at give FC Zürichs talenter en chance for vise formatet, der kan blive hans helt store fremtidige problem.

FCZ spillede i den målløse kamp i weekenden mod Basel i samme formation som i første halvdel af denne sæson, men den undtagelse at den karantæneramte topspiller Cheick Condé blev erstattet på den centrale midtbane af Bledian Krasniqi.

Træner Bo Henriksen er fan af stor kontinuitet i startopstillingen, men bestemt ikke alle i klubben er overbevist om dette koncept, fordi de unge talenter næsten ikke bliver brugt.

Ifølge de schweiziske medier ønsker klubben at omstrukturere deres strategi, så talenterne fremtidigt bliver mere indraget i førsteholdstruppen.

Den magtfulde sportsdirektør Milos Malenovic er ikke fan af personalekontinuitet; han arbejder under højt pres og på alle områder for at omstrukturere klubben. Næsten alle trænere på alle niveauer er blevet udskiftet.

Sportsdirektøren har nu ansat et dusin personer til at implementere sin filosofi. Der er unge trænere, hjælpetrænere, målmandstrænere, angribertrænere, juniorudviklere, træningsledere, chefspejdere. Førsteholdet har ind til nu undgået indgreb fra Malenovic, men det kan blot være et spørgsmål om tid, hvis den negative resultatstime fortsætter. 

Mottoet hos FC Zürich er: Al magt til Malenovic. Den tidligere spilleragent ses som handlingens mand, klog, cool og konsekvent med et imponerende netværk. Det er egenskaber, der kan hjælpe ham på den ambitiøse vej med at gøre FCZ til en såkaldt systemklub på linje med Ajax Amsterdam.

Kommunikationen omkring FC Zürich har dog været forvirrende i nogen tid. Det startede, da Malenovic sidste sommer blev ansat som rådgiver, selvom alle i branchen vidste, at den 39-årige alligevel snart ville blive klubbens stærke mand.

Og udtalelserne om en forlængelse af kontrakten med den tidligere succesfulde Henriksen har længe virket besynderlige eftersom Henriksen selv har bidraget til usikkerheden omkring sin situation ved at sige, at han slutter i klubben til sommer uden at klubben har meldt noget ud. 

Milos Malenovic ønsker, at alle hold, fra de yngste til de helt øverste, spiller i samme system og efter de samme taktiske retningslinjer. I sidste uge blev han i en samtale med en række af FCZürichs fans spurgt, hvornår det bliver implementeret på førsteholdet, hvortil han svarede.

"Vi bliver nødt til at være tålmodige. Vi har en træner, der har været meget succesrig. Det skal vi respektere."

Det mest spændende spørgsmål i klubben er, hvor længe Henriksen fortsætter med at arbejde i FC Zürich. Der er derfor ekstra pres på Henriksen før søndagens længe ventede derby mod rivalerne fra Grashoppers. Danskeren må dog tage til takke med en plads på tribuen eftersom han for fjerde gang i denne sæson blev tildelt en advarsel mod Basel og derfor er karantæneramt på søndag.