En VM-finale til historiebøgerne - se facts og rekorder fra Argentina - Frankrig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

En VM-finale til historiebøgerne - se facts og rekorder fra Argentina - Frankrig

En VM-finale til historiebøgerne - se facts og rekorder fra Argentina - Frankrig
En VM-finale til historiebøgerne - se facts og rekorder fra Argentina - FrankrigOdd Andersen / AFP
Det var ej en kamp for de sarte, og da slet ikke, hvis man var argentiner eller franskmand, da VM-finalen i går blev spillet. Argentina vandt som bekendt på straffespark efter forlænget spilletid (2-0, 0-2, 1-1), og det blev dermed ikke ved denne slutrunde, at et hold for første gang siden Brasilien i 1958 og 1962 forsvarede deres VM-titel. Men der blev slået andre rekorder og sat andre bemærkelsesværdige milepæle i den vanvittigt underholdende affære. Vi har samlet nogle af dem til dig her!

Der er ikke mange, der vil argumentere mod, at søndagens afsindige finale mellem Argentina og Frankrig er en finale, der vil gå over i historien som den bedste nogensinde. Kampen bød på fremragende mål, fremragende dommerarbejde, jernhårde dueller og en sindsoprivende straffesparkskonkurrence som cherry on top. 

Med sit hattrick samt en scoring i straffesparkskonkurrencen var Kylian Mbappé den første nogensinde, der har scoret fire gange i en VM-finale, hvilket gør nederlaget til en ekstra bitter pille at sluge.

Den 23-årige franskmand var derudover den første til at lave et hattrick i en finale siden Geoff Hurst scorede tre gange i VM-finalen i 1966, hvor England slog Tyskland 4-2 efter forlænget spilletid.

Lionel Messi slog en anden, imponerende rekord, da han med sin deltagelse i finalen spillede sin kamp nummer 26 ved et VM, og dermed passerede han tyske Lothar Matthäus´ rekord for flest spillede kampe ved en VM-slutrunde.

Men der blev også indsat andre, mere specielle kapitler i den store historiebog om VM undervejs, og her vil vi søge at nævne nogle af de mest markante af dem i samarbejde med Opta by Stats Perform.

Fun facts om VM-finalen 2022

- Finalen var den første siden 1978, hvor begge mandskaber præsterede at score på straffespark i den ordinære spilletid.

- Med sine to mål var Lionel Messi den første spiller i historien, der har formået at score i både gruppespil, 1/8-finale, kvartfinale, semifinale og finalen.

- Kylian Mbappé blev den femte spiller til at score i to separate VM-finaler efter Vavá

(1958, 1962), Pelé (1958, 1970), Paul Breitner (1974, 1982) og Zinedine Zidane (1998, 2006). Han har samlet scoret fire mål i VM-finaler, og dette er han alene om at have præsteret.

Mbappe against Argentina
Mbappe against ArgentinaOpta by Stats Perform

-  Lionel Messi blev den første spiller til at vinde Den Gyldne Bold (Bedste spiller i

turneringen) ved to forskellige verdensmesterskaber, siden prisen blev introduceret i 1982.

- Argentina har vundet flere straffesparkskonkurrencer end nogen anden nation i VM-historien, og denne var deres sjette triumf. De er den tredje nation, der vinder en VM-slutrunde fra pletten efter Brasilien i 1994 og Italien i 2006.

- Det var første gang siden Tyskland nåede finalen i 1990, at et europæisk hold præsterede at komme dertil ved to slutrunder i træk.

- Det var første gang nogensinde, at begge hold havde en spiller, der scorede mindst to gange i finalen.

Med 13 mål og otte assists var Messi direkte involveret i 21 mål, og dette er ny rekord for en spiller ved et VM.

 Messi mod Frankrig
Messi mod FrankrigOpta by Stats Perform