Verdens medier hylder Messi efter VM-triumf: En retfærdighedens søndag

I sin landskamp nummer 172 fik Lionel Messi endelig VM-trofæet i hus.
I sin landskamp nummer 172 fik Lionel Messi endelig VM-trofæet i hus.Anne-Christine Poujoulat/AFP
Søndag skete det endelig.

Lionel Messi vandt det trofæ, han så længselsfyldt har jagtet siden sin VM-debut i 2006.

Dermed trådte han ud af legenden Diego Maradonas skygge, og det var helt på sin plads, mener flere af de største argentinske medier.

"En uforglemmelig retfærdighedens søndag," lyder det hos det store medie Clarín.

"Det er ikke en drøm. Messi er verdensmester. Retfærdigheden er sket fyldest," skriver mediet.

Argentina var allerede i første halvleg af søndagens finale foran 2-0 over Frankrig, som virkede opgivende, indtil Kylian Mbappé med to mål på to minutter bragte balance i regnskabet sent i anden halvleg.

Lionel Messi scorede selv til 3-2 i den forlængede spilletid, men igen svarede Mbappé tilbage, og så skulle det afgøres i straffesparkskonkurrence.

Lionel Messi scorede sikkert, franskmændene misbrugte to spark, og til sidst scorede Sevilla-spilleren Gonzalo Montiel det afgørende mål.

Hos mediet La Nacion udgør Lionel Messi det altoverskyggende tema.

"Messi trådte ind i uendeligheden. Dagen, hvor artisten slog maskinen," lyder det blandt andet hos mediet, hvis forside er plastret til med fodboldfest.

Også internationale medier hylder den argentinske troldmand, som med pokalen strakt op over hovedet pryder forsiden hos den britiske tabloidavis The Sun.

"I Guds hænder. Endelig vandt Messi den hellige gral," skriver avisen på sin mandagsforside.

Religiøse referencer præger også det store tyske medie Süddeutsche Zeitung.

"Guds fod," lyder det kort og kontant med en reference til Diego Maradona, der på vej mod VM-triumfen i 1986 scorede et afgørende mål i kvartfinalen mod England med sin hånd, som han senere omtalte som Guds hånd.

Brasilien er Argentinas største rivaler, men hos det brasilianske medie O Globo overgiver man sig også.

"Dagen, hvor fodbolden betalte sin gæld til Messi, den største stjerne," lyder det på forsiden af mediets website.

Hos den store franske sportsavis L'Equipe er det ikke overraskende de franske spillere, der stjæler overskrifterne. Stemningen er nedtrykt, men dog optimistisk.

"Hovedet op," lyder det mandag på forsiden af avisen, hvor den store stjerne Kylian Mbappé med et tomt blik vandrer forbi VM-trofæet på podiet i Doha.